Suunnitelmissa työpaikan etäpikkujoulut? – ruoat ja juomat saa verovapaasti myös työntekijän kotiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suunnitelmissa työpaikan etäpikkujoulut? – ruoat ja juomat saa verovapaasti myös työntekijän kotiin

Verottaja muistuttaa että myös virtuaalisesti järjestettyjen pikkujoulujen tarjoilut voi järjestää verovapaasti.

Myös pikkujouluja järjestetään koronakriisin keskellä virtuaalisesti.­

22.10. 8:57

Koronakriisin jatkuessa monet työpaikat ovat luopumassa perinteisten pikkujoulujen järjestämisestä turvallisuussyistä. Osa työnantajista suunnittelee juhlan korvaamista monen muun tapahtuman tapaan etäyhteyden välityksellä järjestettävällä tilaisuudella.

Verohallinto muistuttaa tiedotteessaan, että työnantajalle myös etäpikkujoulujen tai muun virkistystoiminnan yhteydessä järjestettävät tarjoilut on mahdollista hankkia verovapaasti. Etäosallistujille voidaan tarjota verovapaasti juhlan ruoat ja juomat aivan samoin kuin perinteisessä tilaisuudessa.

Veroetu on mahdollista saada, jos työnantaja järjestää ruokien ja juomien toimituksen kotiin. Työntekijä voi myös hakea tarjoilut tietystä paikasta. Ruoka- ja juomalahjakortit sen sijaan ovat työntekijälle veronalaista palkkaa.

Työntekijää on lisäksi mahdollista muistaa verovapaasti pienellä lahjalla tai lahjoilla, joiden arvo voi olla korkeintaan 100 euroa. Joululahja on verovapaa ainoastaan jos koko henkilökunta saa lahjan.

Lahja voi olla esimerkiksi työnantajan valitsema esine, pääsylippu, palvelu tai lahjakortti. Työntekijä voi myös valita lahjan työnantajan määrittelemistä vaihtoehdoista. Rahana tai rahaan verrattavana suorituksena annetut lahjat lasketaan palkaksi eivätkä ne kuulu verovapauden piiriin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?