Elisan tulos parani – nopeiden yhteyksien ja etäpalveluiden kysyntä vahvaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Elisan tulos parani – nopeiden yhteyksien ja etäpalveluiden kysyntä vahvaa

Nopeiden yhteyksien ja etäpalveluiden kysyntä jatkui muun muassa julkisella sektorilla ja terveydenhuollon palveluissa, ja mobiiliverkon datakäytön kasvu jatkui vahvana, Elisa kertoo.

16.10. 9:40

Teleoperaattori Elisan tulos, käyttökate ja liikevaihto kasvoivat vuoden kolmannella neljänneksellä. Analyytikoiden odotukset oli viritetty vielä hiukan korkeammalle.

Elisan tulos ennen veroja nousi heinä–syyskuussa 108 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 107 miljoonasta eurosta.

Analyytikot odottivat 110 miljoonan euron tulosta ruotsalaisen ennustepalvelu Infront Datan keräämässä ennusteessa. Kyseessä on ennusteiden mediaani.

– Nopeiden yhteyksien ja etäpalveluiden, erityisesti asiakaspalveluratkaisuiden kysyntä jatkui muun muassa julkisella sektorilla ja terveydenhuollon palveluissa. Mobiiliverkkomme datakäytön kasvu jatkui vahvana edelliseen vuoteen verrattuna ja verkon kapasiteetti on riittänyt hyvin kasvavaan kysyntään, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila kommentoi yhtiön osavuosikatsauksessa

Osakekohtainen tulos kohosi 0,55 euroon 0,53 eurosta. Analyytikot povasivat tuloksen nousevan 0,56 euroon.

Elisan vertailukelpoinen käyttökate ennen kertaeriä nousi 180 miljoonaan euroon 179 miljoonasta eurosta. Analyytikot odottivat käyttökatteen olevan 182 miljoonaa euroa.

Liikevoitto puolestaan laski 112 miljoonaan euroon 113 miljoonasta eurosta. Analyytikot povasivat 114 miljoonan euron liikevoittoa.

Liikevaihto suureni 468 miljoonaan euroon 465 miljoonasta eurosta, kun analyytikot odottivat sen jääneen 469 miljoonaan euroon.

Kasvusta huolimatta koronaviruspandemia vaikutti Mattilan mukaan edelleen Elisan toimintaan kolmannella neljänneksellä.

– Keskityimme innovatiivisiin toimintatapoihimme varmistaaksemme sujuvat palvelut ja asiakkaidemme sekä henkilökuntamme turvallisuuden. Osallistuimme Suomen Koronavilkku-sovelluksen kehittämiseen ja käyttöönottoon. Luovutimme verkkodataamme Traficomin kehitystyöhön ja tarjosimme valtakunnallisissa asiakaspalvelukanavissamme opastusta ja apua sovelluksen käyttöönotossa, Mattila summaa.

Ohjeistuksensa Elisa piti ennallaan. Yhtiö arvioi edelleen, että koronavirustilanne voi vaikuttaa yhtiöön talouden voimakkaan hidastumisen kautta. Yhtiö myös ennakoi, että kilpailu Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuu kireänä.

Elisa odottaa liikevaihdon ja vertailukelpoisen käyttökatteen olevan tänä vuonna viimevuotisella tasolla tai hieman korkeampi. Viime vuonna liikevaihtoa kertyi 1844 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen käyttökate oli 668 miljoonaa euroa.

Käyttöomaisuusinvestointien yhtiö odottaa olevan enintään 12 prosenttia liikevaihdosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?