Pörsseissä selvää miinusta Euroopassa – lentoyhtiöiden osakkeet isossa laskussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pörsseissä selvää miinusta Euroopassa – lentoyhtiöiden osakkeet isossa laskussa

Etenkin matkailualan osakkeet ovat uponneet tänään Euroopan pörsseissä.

Easyjetin osake on laskenut tänään rajusti.­

15.10. 13:41

Osakekurssit ovat laskeneet tänään selvästi ympäri Eurooppaa. Kaikki toimialat ovat miinuksella, mutta etenkin lentoyhtiöiden ja muiden matkailu- ja ravitsemusalan osakkeiden osakkeet ovat vajonneet.

Tunnelma markkinoilla alkoi heiketä jo eilen Yhdysvalloissa, kun maan valtiovarainministeri Steven Mnuchin epäili, että koronapandemiasta kärsiville tarkoitettua tukipakettia on vaikea saada sovituksi ennen marraskuun alussa pidettäviä presidentinvaaleja.

Myös Aasian keskeisissä pörsseissä osakkeet halpenivat ja suunta on jatkunut Euroopassa. Puolilta päivin laaja eurooppalainen Stoxx 600 -indeksi oli laskenut 2,3 prosenttia, mikä on suurin pudotus viikkoihin.

Osakkeita painaa koronaviruspandemian yltyminen uudelleen Euroopassa. Saksassa sairastuneiden määrä on noussut päivässä enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin ja vastaava tilanne on myös Italiassa ja Tsekissä.

Matkailu- ja vapaa-ajan osakkeet ovat laskeneet keskimääräistä enemmän. Ranskalaisen hotellioperaattori Accorin osake painui yli kuusi prosenttia, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron määräsi Pariisiin ja kahdeksaan muuhun kaupunkiin ulkonaliikkumiskiellon.

Jo ennestään pohjamutia kyntäneet lentoyhtiöt vajosivat yhä syvemmälle, kun halpalentoyhtiö Ryanair supisti talvikauden lentomääriään. Esimerkiksi EasyJetin osake halpeni 6,5 prosenttia ja Lufthansan kurssi laski 5,8 prosenttia. Ryanair sen sijaan pysytteli plussalla.

Risteily-yhtiö Carnivalin osake aleni 4,0 prosenttia.

Osakemarkkinoiden alamäen odotetaan jatkuvan tänään myös Yhdysvalloissa, sillä sikäläistä osakekauppaa ennakoivat futuurit ovat miinuksella.

Nyt markkinoilla odotetaan iltapäivällä julkistettavia Yhdysvaltain viikoittaisia työttömyyskorvaushakemustietoja. Uusien hakemusten määrän odotetaan laskeneen viime viikolla 825 000:een viikkoa aiemmasta 840 000 hakemuksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?