DNA kokeilee työnhakua, jossa hakijalta ei kysytä ikää, sukupuolta, kirjettä tai edes ansioluetteloa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

DNA kokeilee työnhakua, jossa hakijalta ei kysytä ikää, sukupuolta, kirjettä tai edes ansioluetteloa

Hakuprosessin yksinkertaistamisella konserni pyrkii houkuttelemaan leipiinsä jo valmiiksi hyvästä työsuhteesta nauttivia digi- ja data-alan huippuosaajia, henkilöstöjohtaja Marko Rissanen kertoo Taloussanomille.

Uudella menetelmällä hakijasta pyritään selvittämään työllistymisedellytysten suhteen olennaisimmat tiedot muutamalla merkkirajatulla kysymyksellä.­

14.10.2020 6:32 | Päivitetty 14.10.2020 7:09

Tietoliikennekonserni DNA tiedotti tiistaina kokeilevansa uudenlaista työrekrytointia, jossa hakijalta ei kysytä CV:tä tai hakemuskirjettä. Innoittajakseen konserni mainitsi Suomen suurimman työhakupalvelu Duunitorin onnistuneen kokeilun.

Uudessa hakujärjestelmässä parhaat digi- ja datatyöpaikkojen hakijat seulotaan myöhempiin työhaastatteluihin muutamalla napakalla kysymyksellä. Kysymyksissä hakijaa pyydetään kuvailemaan omaa työhistoriaansa ja ammattikohtaista kokemustaan, mutta esimerkiksi ikää tai sukupuolta ei tiedustella.

DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen toteaa Taloussanomille, että hakemuksen voi jättää parissa minuutissa sekä älypuhelimella että tietokoneella.

– Jokainen tietää, että CV:n kirjoittaminen, päivittäminen ja lähettäminen vie usein aikaa. Haluamme tehdä asiat hakijoille mahdollisimman helpoiksi, Rissanen sanoo.

Rissanen huomauttaa, että kampanjan kohteina olevien data- ja digianalytiikan osaajien määrä on Suomessa rajallinen. Helpottaessaan hakuprosessia konserni pyrkii tavoittamaan valmiiksi hyvässä työpaikassa työskenteleviä alan osaajia.

– On siis alun alkaenkin haastavaa saada näitä henkilöitä kiinnostumaan työpaikan vaihtamisesta. Jos tämän päälle työhakemuksen lähettäminenkin on raskas prosessi, jää moni huippuosaaja tavoittamatta, Rissanen toteaa DNA:n tiedotteessa.

Mikäli DNA havaitsee hakutavan toimivaksi, laajentaa konserni sen tulevaisuudessa myös muihin avoimiin työpaikkoihinsa.

DNA:n henkilöstöpäällikkö Marko Rissasen mukaan tietoliikennekonserni on suunnitellut jo pidemmän aikaa luovia konsteja työnhaun ulkopuolella olevien huippuosaajien tavoittamiseksi.­

DNA:n yhteistyökumppani Duunitori luopui omissa rekrytoinneissaan CV:istä ja hakemuskirjeistä viime marraskuussa. Yrityksen kaupallinen johtaja Lauri Iso-Markku kertoo muutoksen kimmottaneen positiivista palautetta sekä työnantaja että -tekijäpuolelta.

– Kevään mittaan olemme vieneet projektia eteenpäin omissa rekrytoinneissamme ja huomanneet, että tämähän hittolainen toimii. Työnantajat ovat kertoneet saaneensa hyviä ja laadukkaita hakijoita, Iso-Markku sanoo Taloussanomille.

Iso-Markku kertoo Duunitorin avustavan asiakasyrityksiään lomakkeiden suunnittelussa. Asiantuntijat hahmottelevat kunkin työpaikan kohdalla työntekijöiden vahvuuksia ja soveltuvuutta parhaiten kartoittavat kysymykset.

– Yleensä lomakkeissa on muutama avoin tekstikenttä, jossa hakija voi kertoa relevantit asiat aiemmasta työhistoriastaan, ja monivalintakysymyksiä. Kysymyksenasettelulla pyritään siihen, että hakija kertoo myös esimerkiksi opiskelutaustastaan.

Hakemusten nopean käsittelyn mahdollistavat Iso-Markun mukaan kysymyksiin asetetut merkkimäärät. DNA:n lomakkeen vastauksissa on 500 merkin maksimiraja. Duunitorin kaupallinen johtaja katsoo, että tarkasti rajatut vastaukset auttavat myös hakijaa kiteyttämään itsestään olennaisimmat tiedot.

Iso-Markun mukaan ei ole vielä mahdollista sanoa varmuudella, onko Duunitorin uudistunut työrekrytointi vauhdittanut hakijoiden työllistymistä uusille aloille. Myös tietoa hakijoiden sukupuolta tai ikää tiedustelemattomien lomakkeiden tasa-arvoistavista vaikutuksista on odotettavissa vasta yrityksen myöhemmissä selvityksissä.

– Näen tämän hyvin mahdollisena, mutta olemme vasta pilottivaiheessa. Jatkossa pyrimme selvittämään näitä asioita, koska haluamme Duunitorilla puhua tasa-arvoisen työelämän puolesta. Olemme esimerkiksi uudistaneet työnhakualustaamme siten, että ammattinimikkeemme olisivat mahdollisimman sukupuolineutraaleja.

Duunitorin asiantuntijat ovat auttaneet yritysasiakkaitaan valikoimaan lomakkeisiinsa työnhakijoiden ominaisuuksia parhaiten kartoittavia kysymyksiä, kertoo yrityksen kaupallinen johtaja Lauri Iso-Markku.­

Nykyisellään Duunitorin hakemuksissa tiedustellaan vielä nimestä alkaen hakijan yhteystietoja. Yrityksen kehitystyössä on Iso-Markun mukaan kuitenkin kokeiltu myös kokonaan anonyymejä hakemuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?