Finnairin matkustajamäärä syöksyi syyskuussa – hurjat erot vuotta aiempaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Finnairin matkustajamäärä syöksyi syyskuussa – hurjat erot vuotta aiempaan

Lentoyhtiö Finnairin matkustajamäärä jäi syyskuussa alle kymmenekseen vuotta aiemmasta.

Finnairin lentokone nousee Helsinki-Vantaan lentoasemalla.­

7.10.2020 10:34

Myös elokuusta matkustajamäärä laski roimasti.

Finnair kertoo tiedotteessaan, että se kuljetti syyskuun aikana 115 500 matkustajaa eli 91,0 prosenttia vähemmän viime vuonna vastaavaan aikaan. Elokuusta matkustajamäärä supistui 40 prosenttia.

Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna (RPK) laski 95,2 prosenttia vuotta aiemmasta. Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä (ASK) mitattuna aleni 87,6 prosenttia.

Matkustajakäyttöaste laski 49,9 prosenttiyksikköä 31,8 prosenttiin.

Finnairin mukaan koronapandemian vaikutukset, mukaan lukien Suomen asettamat poikkeuksellisen tiukat matkustusrajoitukset, heikensivät edelleen kaikkia matkustajaliitännäisiä liikennelukuja. Pohjois-Amerikkaan ei syyskuussa lennetty yhtäkään reittilentoa. Myös Euroopassa matkustaminen väheni selvästi.

Euroopan lennoille myydyt henkilökilometrit laskivat 93,8 prosenttia. Aasian-liikenteessä ne alenivat 96,9 prosenttia ja kotimaanliikenteessä 66,5 prosenttia.

Euroopan-liikenteen tarjonta (ASK) laski 87,9 prosenttia ja Aasian-liikenteen tarjonta 86,7 prosenttia vuotta aiemmasta. Kotimaanliikenteen kapasiteetti aleni 64,2 prosenttia.

Reittiliikenteen tarjotut rahtitonnikilometrit kutistuivat koronapandemian takia 87,1 prosenttia ja vastaavat myydyt tonnikilometrit 82,6 prosenttia.

Tarjotut rahtitonnikilometrit laskivat 79,0 prosenttia ja myydyt rahtitonnikilometrit 71,5 prosenttia. Ne sisältävät myös pelkät rahtilennot, joita lennettiin etenkin Euroopan ja Aasian sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä.

Finnair operoi päivittäin keskimäärin 83 lentoa pelkkää rahtia kuljettaneet lennot mukaan lukien, mikä oli noin viidennes vuotta aiemmasta määrästä. Yhtiö aikoo vähentää lentojaan talvikaudeksi. Se kertoi eilen lentävänsä marras-maaliskuussa noin 75 matkustajalentoa päivässä, mutta huomautti, että tilanne voi vielä elää kysynnän mukaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?