Yritysjohtajat älähtivät Marinille – ”Tuntuu, että pääministerille yritykset ovat reguloitavia pahiksia” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yritysjohtajat älähtivät Marinille – ”Tuntuu, että pääministerille yritykset ovat reguloitavia pahiksia”

Pääministerin puheista heijastuu yritysvastaisuus, kommentoi johtaja.

Yritysjohtajat ihmettelevät pääministeri Sanna Marinin puheita.­

26.9. 18:06

Yritysjohtajat ihmettelevät pääministeri Sanna Marinin (sd) puheita.

Sanna Marin sanoi Talouselämä-lehden haastattelussa, että hän vaatii yrityksiltä enemmän yhteiskuntavastuuta.

– Minusta näyttää, että vahvalle hyvinvointivaltiolle ja julkiselle sektorille on tarvetta tulevaisuudessakin. Emme voi valitettavasti luottaa siihen, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä.

Betonituotteita valmistavan Luja-Betonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo kommentoi Twitterissä, että häntä loukkaa pääministerin puheista heijastuva epäluuloinen yritysvastaisuus.

– Tuntuu, että pääministerillemme yritykset ovat reguloitavia pahiksia, jotka kiusallaan pilaavat ympäristöä ja irtisanovat ihmisiä. En ymmärrä tätä.

Mikko Isotalo.­

Isotalon mielestä tulisi muistaa, että yritykset tarjoavat kansantalouden kasvun, työpaikat ja verotulot.

– Jos yrityksiä ja yrittäjiä ei arvosteta julkisuudessa, entistä harvempi haluaa yrittäjäksi tavoittelemaan kasvua ja vaurautta – luoden samalla yhteiskunnalle verotuloja ja työpaikkoja.

Tietoturvayhtiö F-Securen perustaja Risto Siilasmaa ihmettelee Twitterissä pääministeri Marinin puheita yritysten kannattavuudesta.

Sanna Marin pohtii lehtihaastattelussa, voidaanko vahvaa tulosta tekevältä isolta yritykseltä odottaa keskellä syvää kriisiä, ettei se sulje kannattavaa tuotantoa juuri nyt.

Siilasmaata vaivaa Marinin esittämä oletus ”kannattavan” tuotannon sulkemisesta.

– Ikään kuin yritykset ilkeyttään ovat odottaneet kansallista kriisiä sulkeakseen yksiköitään oman etunsa vastaisesti. Eivät yritykset sulje kannattavaa tuotantoa kriisin keskellä. Eivätkä muulloinkaan.

Risto Siilasmaa.­

Siilasmaa muistuttaa, että Suomessa on juuri nyt paljon kannattamatonta yritystoimintaa. Niitä pidetään yllä tulevaisuuden uskon varassa ja halusta lykätä sulkemisia ja irtisanomisia.

– Tärkein kysymys on, mitä valtioneuvosto voi tehdä luodakseen tuota tulevaisuudenuskoa.

Suomen ja Ruotsin välillä on iso ero, Siilasmaa kommentoi.

Mika Ihamuotila.­

Pääministeri Marinin näkemyksiä oikoo Twitterissä myös Marimekon hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila.

Ihamuotilan mielestä ei voi sanoa, että suomalaiset yritykset kantavat heikommin yhteiskuntavastuuta kuin hallitus tai valtio.

– Isänmaalliset ja vastuulliset suomalaiset yritysjohtajat ja yrittäjät panostavat ympäristöön ja työpaikkoihin kannattavuuden kustannuksella usein enemmän kuin poliitikot yhteiskuntavastuuseen, kilpailukykyyn ja työllisyyteen äänten ja oman suosionsa kustannuksella.

– Mekin kysymme, kantaako hallitus nyt yhteiskuntavastuunsa tekemällä työllisyyttä edistäviä vaikeita päätöksiä? Entä investointeja edistäviä?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?