Ikoninen ruokamerkki Uncle Ben’s poistaa mustan hovimestarin pakkauksistaan ja vaihtaa nimensä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ikoninen ruokamerkki Uncle Ben’s poistaa mustan hovimestarin pakkauksistaan ja vaihtaa nimensä

Tuotemerkin omistava yhtiö kertoo, että jatkossa riisituotteet tunnettaan nimellä Ben’s Original.

Uncle Ben’s tunnetaan muun muassa riisistä ja maustekastikkeista.­

23.9. 15:14

Suomessakin hyvin tunnettu yhdysvaltalainen riisituotteiden ja maustekastikkeiden valmistaja Uncle Ben’s vaihtaa nimensä. CNN kertoo, että tuotemerkin omistava Mars-yhtiö on ilmoittanut lisäksi luopuvansa pakkausten etiketin myhäilevästä mustan hovimestarin hahmosta. Uudeksi nimeksi tulee Ben’s Original.

Yhtiö on ilmoittanut vastaavansa näin saamaansa palautteeseen, joka käsittelee rotustereotyyppien käyttämistä tuotteiden mainonnassa. Palautetta tuli yhtiön mukaan sekä asiakkailta että työntekijöiltä.

Kuluneen vuoden aikana moni yhdysvaltalaisbrändi on tehnyt samankaltaisen muutoksen ja hylännyt stereotyyppihahmot tuotteistaan.

Ben’s Original-brändin pakkaukset pysyvät jatkossakin nykyisenkaltaisina oranssi-sinisinä. Uudet pakkaukset toimitetaan kauppoihin ensi vuoden puolella.

– Maailmassa ei ole tilaa millekään, joka viittaa sosiaaliseen epäoikeudenmukaisuuteen, sanoo Mars Foodin toimitusjohtaja Fiona Dawson.

CNN kertoo, että ”Ben-sedän” riisimerkki perustettiin 1940-luvulla ja etiketin hahmo viittaa mustaan riisinviljelijään, jonka väitettiin saaneen poikkeuksellisen hyvälaatuisia satoja Texasissa. Brändin omistaja on aiemmin myöntänyt, ettei tiedä oliko viljelijää todellisuudessa olemassa. Etiketin kasvot kuuluivat hovimestari Frank Brownille joka työskenteli 1940-luvulla chicagolaisessa hotellissa ja lupautui toimimaan merkin mannekiinina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?