KL: Suosittu saari Helsingin edustalla on tulossa myyntiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KL: Suosittu saari Helsingin edustalla on tulossa myyntiin

Isosaari on tarkoitus myydä lähivuosina, Kauppalehti kertoo.

21.9. 8:23

Helsingin ulkosaaristossa sijaitseva Isosaari tulee pian myyntiin. Asiasta kertoo Kauppalehti, jonka mukaan kauppojen on tarkoitus syntyä lähivuosina.

Aiemmin Puolustusvoimien käytössä aiemmin ollut saari avautui yleisölle kesällä 2017. Valtio on siitä alkaen vuokrannut saarta virkistys- ja matkailukäyttöön Suomen Saaristokuljetus Oy:lle.

  • Katso yllä olevalta videolta, miltä Isosaaressa näytti vuonna 2017, kun se avautui yleisölle.

Saaren kaavoitus on kesken, Senaatti-kiinteistöjen kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius kertoo Kauppalehdelle. Tavoitteena on saada saari virkistyskäyttöön.

Kauppalehden mukaan asemakaavassa on myös tarkoitus suojella alueen rakennus- ja puolustushistoriallista perintöä, maisemallisia arvoja ja arvokkaita luontokohteita. Muun muassa torpedokoeasema, tykkiasema ja linnoitteet suojellaan.

Isosaari sijaitsee Santahaminan eteläpuolella vajaan tunnin laivamatkan päässä Helsingistä. Saari on kaunis, mutta sen historia karu.

Venäläiset aloittivat Isosaaren linnoittamisen 1900-luvun alussa. Sisällissodan jälkeen vuonna 1918 saaressa oli vankileiri, jossa kuoli satoja punavankeja.

Vuoteen 2012 asti Isosaari oli Puolustusvoimien käytössä, ja siellä toimi Suomenlinnan rannikkorykmentti.

Nykyisin Isosaari suosittu päiväretkikohde. Saarella on hienot rantakalliot ja kaksi hiekkarantaa sekä ravintola, saunoja ja golfkenttä.

Saarella voi nähdä myös monia lintuja. Sen sisäosien metsissä voi kuulla idänuunilinnun ja pikkusiepon, avoimilla paikoilla punavarpusen ja käenpiian laulua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?