Yrityksiä haettiin konkurssiin vähemmän kuin viime vuonna – teollisuudessa ja kaivostoiminnassa kasvua - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yrityksiä haettiin konkurssiin vähemmän kuin viime vuonna – teollisuudessa ja kaivostoiminnassa kasvua

Konkurssit vähenivät eniten rakennusalalla.

16.9. 12:11

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni tammi–elokuussa 8,6 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna, kertoo Tilastokeskus.

Kahdeksan kuukauden aikana pantiin vireille 1 591 konkurssia, joka on 149 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Konkurssiin haetuissa yrityksissä oli henkilökuntaa kaikkiaan 8 598, mikä on 396 henkilöä enemmän kuin edellisvuonna.

Tilastokeskuksen mukaan vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi teollisuuden ja kaivostoiminnan päätoimialalla.

Konkurssien määrä väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Koronakriisin kurittamalla majoitus- ja ravitsemisalalla konkursseja pantiin vireille tammi–elokuussa 171 kappaletta, kun viime vuonna samaan aikaan konkursseja oli 177 kappaletta.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät rakentamisen päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 307 konkurssia, mikä on 55 konkurssia eli 15,2 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?