SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä irtisanoutuu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä irtisanoutuu

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä jättää tehtävänsä. Hänen seuraajansa haku aloitetaan välittömästi.

–Uskon kokemukseni kautta pystyväni auttamaan etenkin startup-yrityksiä sparraajan roolissa, myös isompien yritysten hallituspaikat ovat mahdollisia. Koen erityisen tärkeänä arvona, että jatkossa pystyn antamaan aiempaa enemmän aikaa läheisilleni, Taavi Heikkilä sanoo.

28.8.2020 12:38 | Päivitetty 28.8.2020 12:43

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä irtisanoutuu tehtävästään, SOK kertoo tiedotteessaan.

– Päätöksen taustalla on huolellinen harkinta. Seitsemän vuoden aikana olemme kaupparyhmänä saavuttaneet kaikki ne tavoitteet, joita aloittaessani itselleni asetin. Tänä päivänä pystymme tarjoamaan asiakasomistajillemme aiempaa kilpailukykyisempiä palveluita, saimme käännettyä keskusliike SOK:n tappiolta selkeästi kannattavaksi ja tuplasimme samalla koko S-ryhmän liiketoiminnan tuloksen, Taavi Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Heikkilän mukaan poikkeuksellinen korona-aika toimii luontevana vedenjakajana vallanvaihdolle.

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkarainen sanoo tiedotteessa olevansa Heikkilän erosta yllättynyt.

– Olen Taavin ilmoituksesta yllättynyt, mutta samalla ymmärrän hänen perustelunsa. 33 vuotta S-ryhmän johtotehtävissä ja nyt 7 vuotta vaativassa pääjohtajan tehtävässä on pitkä aika ja iso panos osuuskaupparyhmän eteen, Pikkarainen sanoo.

SOK aloittaa uuden pääjohtajan haun välittömästi. Tavoitteena on, että Heikkilän seuraaja aloittaa työnsä jo alkuvuodesta.

SOK:n mukaan Heikkilä jatkaa pääjohtajan ja SOK:n hallituksen puheenjohtajan tehtävissä, kunnes hänen seuraajansa pääsee aloittamaan työnsä.

Heikkilä kertoo tiedotteessa, ettei hän aio aktiivisesti hakea toimitusjohtajatason tehtäviä, muttei aio myöskään jäädä täysin syrjään liike-elämästä.

– Uskon kokemukseni kautta pystyväni auttamaan etenkin startup-yrityksiä sparraajan roolissa, myös isompien yritysten hallituspaikat ovat mahdollisia. Koen erityisen tärkeänä arvona, että jatkossa pystyn antamaan aiempaa enemmän aikaa läheisilleni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?