Verohallinto ymmällään Trumpin koronasekeistä – ”Tämä on aivan uudenlainen tulo” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Verohallinto ymmällään Trumpin koronasekeistä – ”Tämä on aivan uudenlainen tulo”

Verottaja selvittää, onko Yhdysvalloista Suomeen tullut koronatuki veronalaista tuloa.

26.8.2020 16:27

Yhdysvaltojen jakama koronatuki on aiheuttanut Suomessa verottajalle yllättävän ongelman.

– Tämä on aivan uudenlainen tulo, eikä meillä ole tässä vaiheessa linjausta sen verotuksesta, kertoo ylitarkastaja Iisa Väänänen.

– Asia on meillä selvityksen alla. Olemme lähettäneet Yhdysvaltojen veroviranomaisille tietopyynnön, jossa kysymme heidän näkemystään tämän tulon luonteesta.

Suomessa asuu yli 5 000 Yhdysvaltojen kansalaista tai Suomen ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaista, jotka ovat mahdollisesti saaneet Yhdysvalloilta jopa noin 1 000 euron arvoisen tukirahan.

Yhdysvallat on pyrkinyt kertakorvauksen avulla avustamaan tilanteesta kärsiviä kansalaisiaan sekä piristämään maan taloutta. Yhdysvallat on maksanut tukirahoja paljon myös maan rajojen ulkopuolella asuville kansalaisille.

Väänäsen mukaan tuki on joka tapauksessa ilmoitettava verottajalle.

– Suomessa tulon käsite on laaja, eli jos jotain ei ole erityisesti säädetty verovapaaksi, niin se lähtökohtaisesti on veronalaista tuloa, hän muistuttaa.

Verohallinto odottaa saavansa Yhdysvalloista vastauksen lähiviikkoina.

– Valitettavasti varmaa vastausta tuen verollisuudesta en tässä tilanteessa pysty antamaan, mutta pyrimme tiedottamaan asiasta heti Vero.fi -sivuilla, kun saamme Yhdysvalloista vastauksia. Yleensä tietopyyntöihin vastataan nopeasti, mutta voi olla, että esimerkiksi kesälomat aiheuttavat nyt viivettä, Väänänen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?