Swissport aloittaa yt-neuvottelut, vähennystarve 700 henkilöä

Maapalveluyhtiö Swissport Finland aloittaa yt-neuvottelut päättyvän Finnair-sopimuksen takia.

| Päivitetty

Maapalveluyhtiö Swissport Finland aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä on noin tuhat henkilöä. Mahdolliseksi vähennystarpeeksi yhtiössä arvioidaan 700 henkilöä.

Swissport Finlandin toimitusjohtajan Tomi Viitasen mukaan yt-neuvottelut kytkeytyvät yhtiön sopimusneuvotteluihin Finnairin kanssa.

Swissport Finlandin ja Finnairin välinen maapalvelutoimintojen sopimus on päättymässä ensi maaliskuun lopussa, ja jatkosopimusneuvottelut ovat kesken. Mikäli jatkosopimusta ei synny, Swissport Finlandin henkilöstömäärän tarve laskee merkittävästi, sillä Finnair on Swissport Finlandin ylivoimaisesti suurin asiakas.

Noin 85 prosenttia Swissport Finlandin liikevaihdosta tulee Finnairilta.

Viitasen mukaan lopullista vähennystarvetta on tässä vaiheessa vielä vaikea arvioida, koska koronapandemian koetteleman lentoliikenteen tulevaisuudennäkymät ovat hämärän peitossa.

– On selvää, että lentoliikenteen yleinen kehitys tulee määrittämään mahdollisen henkilötarpeen vähenemisen, Viitanen sanoi STT:lle.

Paha isku Helsinki-Vantaalle

Swissport Finlandilla on 1 350 työntekijää, jotka kaikki työskentelevät kaikki Helsinki-Vantaan lentokentällä. Swissport Finlandilla ei ole toimintaa muualla Suomessa.

Neuvottelut koskevat Swissport Finlandin maapalvelutoimintoja pois lukien matkustajapalvelut. Neuvottelut koskevat lisäksi myös yhtiön hallinnon ja maakalustokorjaamon henkilöstöä.

Yt-neuvottelujen arvioidaan kestävän noin kuusi viikkoa.

Viitasen mukaan Swissport Finland on jo lomauttanut yli 90 prosenttia henkilöstöstään koronapandemian seurauksena. Pandemian myötä yhtiön liikevaihto on laskenut yli 90 prosentilla.

Yt-neuvottelujen alkamisesta kertoi STT:lle ensimmäiseksi Ilmailualan unioni.

Finnair ilmoitti tiistaina yt-neuvottelujen aloittamisesta ja noin tuhannen työpaikan vähennystarpeesta koronapandemian vaikutusten vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?