Uudenkaupungin autotehdas kutsuu yli 500 lomautettua takaisin töihin – ”Positiivista, että tilanne kääntyi näin päin”

Yhteensä lomautettuna on ollut reilut 1 000 työntekijää. Kaikkia ei vielä voida palauttaa töihin.

Uudenkaupungin autotehtaalta kantautuu positiivisia uutisia.

| Päivitetty

Uudenkaupungin autotehdas keskeyttää kesällä alkaneet noin 1 000 hengen lomautukset ja kutsuu töihin reilut 500 lomautettua. Asiasta kertoi ensin Uudenkaupungin Sanomat.

Autotehdas siirtyy takaisin kolmivuorotyöhön ensi maanantaina 24. elokuuta, kun lomautetut palaavat töihin. Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki kertoi Kauppalehdelle, ettei kaikille lomautetuille voi vielä tarjota töitä, sillä tekemistä on tarjolla päämiehen eli Daimlerin tekemän tilausmäärän mukaan.

Taloussanomille hän sanoo, että lomautusten päättyminen on seurausta siitä, että ainakin Uudessakaupungissa valmistettaville automalleille näyttäisi olevan kysyntää. Näitä malleja ovat Mercedes-Benzin uudet A- sekä GLC-mallit

– Muutokset ovat olleet viime aikoina hyvin nopeita ja nyt olemme menossa positiivisempaan suuntaan. Tilausmäärät ovat kasvaneet.

Uutinen on positiivinen yllätys, kertoo Mäki. Kesäkuussa tilanne näytti huomattavasti synkemmältä. Päämies Daimlerin huhti-kesäkuun tappio oli lähes kaksi miljardia euroa.

– Positiivista, että tilanne kääntyi näin päin. Toivoisin, että tämä on sellainen uutinen, joka luo uskoa laajemmaltikin suomalaiseen talouselämään.

Mäki kuitenkin korostaa, ettei autoteollisuuden kehittymistä voida ennustaa kovinkaan pitkälle. Odotetaan, että talous palaa ennalleen vasta useamman vuoden kuluttua, mikä puolestaan vaikuttaa autoteollisuuden näkymiin.

Lisäksi on ollut puhetta siitä, että muuttaako korona kokonaisuudessaan pelikenttää.

Näistä syistä Mäki ei osaa sano, millä aikataululla loput lomautetut voidaan palauttaa takaisin tehtaalle. Hän ei myöskään tässä vaiheessa osaa avata, millä perustein on päätetty, ketkä lomautetuista aloittavat työnsä ensi viikolla.

Lomautusten aikanakin autotehtaalla työskentelee yli 2 200 työntekijää.

Uudenkaupungin autotehdas on yksi harvoja suomalaistehtaita, jotka joutuivat supistamaan työvoimaansa merkittävästi. Perinteisesti suomalainen teollisuus kärsii kriiseistä jälkisyklisesti eli montaa muuta maata myöhemmin.

Autoteollisuus on kuitenkin selvästi sidoksissa kulutukseen, joten sen osalta koronakyykkäys tapahtui välittömästi kulutuksen laskiessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?