Tokmannin sivut alhaalla koko viikonlopun – syynä kömmähdys verkkotunnuksen kanssa: ”Tapahtui vielä perjantaina” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tokmannin sivut alhaalla koko viikonlopun – syynä kömmähdys verkkotunnuksen kanssa: ”Tapahtui vielä perjantaina”

Tokmannin sijoittajasuhde- ja viestintäpäällikkö Maarit Mikkonen kertoo, että sivut ovat todennäköisesti alhaalla maanantaihin saakka.

Tokmannin fi-verkkotunnus on vanhentunut perjantaina vähän ennen kello seitsemäätoista, minkä vuoksi Tokmannin verkkosivusto on suljettu näillä näkymin ainakin viikonlopun yli.

15.8.2020 16:21

Kauppaketju Tokmannin verkkosivut, ja sen myötä myös verkkokauppa, ovat olleet alhaalla perjantai-illasta saakka.

Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin julkisista tiedoista selviää, että Tokmannin fi-verkkotunnus, eli domain, on vanhentunut perjantaina vähän ennen kello seitsemäätoista.

– Tämä on todella harmillinen asia ja olemme pahoillamme asiakkaille aiheutuneesta harmista. Sivut ovat todennäköisesti alhaalla maanantaiaamuun asti, koska tunnusta ei saa uusittua viikonlopun aikana, Tokmannin sijoittajasuhde- ja viestintäpäällikkö Maarit Mikkonen toteaa.

Tokmannin verkkotunnus on rekisteröity neljätoista vuotta sitten, 14. elokuuta 2006 ja se vapautuu rekisteröitäväksi kuukauden päästä, 14. syyskuuta.

Mikkonen ei osaa arvioida, miten verkkotunnuksen uusiminen on päässyt unohtumaan.

– Siinä on tapahtunut valitettava, inhimillinen virhe – ei ole vain huomattu, että verkkotunnus menee umpeen, minkä jälkeen ei ole enää mitään tehtävissä. Huonoa säkää oli lisäksi siinä, että se tapahtui vielä perjantaina.

Maarit Mikkosen mukaan verkkokaupan kaatuminen viikonlopun ajaksi ei ole liiketoiminnan kannalta katastrofaalista.

– Viime puolivuosikatsauksessamme kerrottiin, että verkkokaupan osuus Tokmannin koko liikevaihdosta oli 1,5 prosenttia. Verkkokauppa on toki tärkeä kanava meille, mutta kokonaismyynnin kannalta se on vielä pientä.

Mikkonen ei osaa arvioida vielä, jatkuvatko viikonloppuna umpeutuvat tarjoukset alkuperäistä määräaikaa pidemmälle.

– Asiaa tarkastellaan maanantaina ostovastaavien kanssa. Palaamme asiaan heti, kun tiedämme siitä enemmän.

Tokmanni Oy on päivittäistavaramyynnissä neljänneksi suurin toimija Suomessa S-ryhmän, K-ryhmän ja Lidl Suomi Ky:n jälkeen 3,1 prosentin markkinaosuudellaan.

Vuonna 2004 perustetulla yrityksellä on lähes 200 myymälää ympäri Suomea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?