Tällaisia sattumuksia etätyö poikii suomalaisten työelämässä – kerro oma kokemuksesi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tällaisia sattumuksia etätyö poikii suomalaisten työelämässä – kerro oma kokemuksesi

Suuret ja yhtäkkiset rakennemuutokset sujuvat harvoin ongelmitta. Työ- ja perhe-elämässä ne saattavat tarjota polttoainetta kaaokselle.

Suomalainen työkulttuuri on mullistunut korona-aikana perusteellisesti.­

14.8. 20:31

Maaliskuussa Suomessa roihahtanut koronaepidemia mullisti hetkessä koko suomalaisen työkulttuurin, kun kokonaiset työyhteisöt siirtyivät valtioneuvoston suosituksen nojalla etätöihin. Loppukesän tartuntalukujen valossa paluu arkeen näyttää yhä kaukaisemmalta, ja etätyösuositukset jatkuvat ainakin Etelä- ja Länsi-Suomessa hamaan tulevaisuuteen.

Yhtäkkiset muutokset sujuvat harvoin ongelmitta ja tarjoavat polttoainetta kaaokselle. Keväällä koulujen mentyä kiinni monen koti paukahti kertarysäyksellä lastenhoitopaikan ja toimistotilan risteytykseksi. Joillakin taas vaatimattomampi tietotekninen ymmärrys on johtanut kotitoimistolla mitä sekavampiin viritelmiin.

Taloussanomat kyseli torstaina erään toimistotyöyhteisön mieleenpainuvimpia ja oudoimpia havaintoja etätyöajalta. Alhaalla olevaan kyselyyn vastaamalla voit välittää meille oman kokemuksesi.

Minulla oli haasteita päästä nettiin, ja yksi Teams-kokous oli jo menossa, jossa minun piti olla mukana. Kun vihdoin netti alkoi toimimaan, painoin Outlookin muistutuksista vain ensimmäistä kokousnappia. Ihmettelin, kun muita ei näkynytkään linjoilla. Ihmettelin aikani omaa kuvaani katsellen samalla jotain mumisten, kunnes tajusin, että olin liittynyt väärään kokoukseen. Menossa olikin firman hiljainen mindfullnes-hetki.”

Nainen, 40

Lounasaikaan rappukäytävässä hortoili parhaimmillaan kolme Wolt-kuskia yhtä aikaa. Naapuri päätti aloittaa remontin, ja nyt joka päivä kuulostaa siltä, että kohta tulee poranterä läpi työhuoneen katosta.”

Mies, 26

En tiedä oudointa, mutta mieleenpainuvinta oli se kun kaksi aikuista pitää Teams-kokousta - toinen keittiössä, toinen makuuhuoneessa - ja isovanhemmat koettavat samaan aikaan leikittää superaktiivista 5-vuotiasta Skypen välityksellä Itä-Suomesta käsin.”

Määrittelemätön

’TULI KAKKA!!!!’ ilmoitti nelivuotias parin metrin päästä vessasta 15 hengen etäpalaverin aluksi. No, kevensi tunnelmaa.”

Nainen, 40

Kaksi aikuista ja kaksi lasta tekivät töitä ja koulutehtäviä samanaikaisesti yhden kännykän nettiyhteyden kautta viidellä eri läppärillä ja kahdeksalla näytöllä. Kaikki samassa tilassa pienellä kesämökillä. Tuli oikein wau-fiilis. Että tämähän toimii! Ja mikään ei tosiaan tökkinyt.”

Mitä outoa tai mieleenpainuvaa olet itse korona-ajan etätyössä kohdannut? Jaa kokemuksesi joko tänne tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen olli.r.soderkultalahti@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?