Näille alueille hallitus suosittelee etätöitä – liikennevalomalli varoittaa riskimaista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Näille alueille hallitus suosittelee etätöitä – liikennevalomalli varoittaa riskimaista

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan ei ole tavoitteenmukaista, että maan rajat olisivat suljettuna pitkään.

13.8. 14:22 | Päivitetty 13.8. 14:49

Hallitus kertoi torstaina kasvomaskisuositusten lisäksi myös etätyöstä ja rajanylitysten suosituksista.

Etätyön käyttöönottoa suositellaan alueellisesti. Hallitus suosittelee laajaa etätyötä HUS:n, Länsi-Pohjan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueille.

HUS:n sairaanhoitopiiri pitää sisällään HYKS-sairaanhoitoalueen, sekä Hyvinkään, Lohjan, Länsi-Uudenmaan ja Porvoon sairaanhoitoalueet.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on kuntayhtymä, jonka muodostavat Lapin nykymaakunnan kuusi lounaisinta kuntaa Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin kuuluvat Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Punkalaidun, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) korosti, että terveysviranomaisten tehtävä on arvioida, millä alueilla etätyösuositusta tulisi soveltaa.

Rajanylityspaikat

Rajanylityspaikoilla tapahtuvat testaukset ovat ensisijaisesti vapaaehtoisia. Hallitus pyysi THL:ää valmistelemaan niin sanotun liikennevalomallin.

Hallituksen mukaan alueet tullaan luokittelemaan liikennevalojen mukaan joko punaisiksi, keltaisiksi tai vihreiksi maiksi. Punaisista maista saapuvat voivat joutua pakkokaranteeniin. Keltaisista maista tulevia koskee omaehtoinen karanteeni. Vihreistä maista saapuvat eivät joudu karanteeniin, ellei viranomaisilla ole toisenlaista arviota.

Pääministeri Marinin mukaan ei ole tavoitteenmukaista, että maan rajat olisivat suljettuna pitkään. Hallitus on pyytänyt THL:lta arviota, voitaisiinko karanteeneille luoda esimerkiksi kaksivaiheisen testauksen vaihtoehto.

Juttua on täsmennetty torstaina 13.8.2020 kello 14.45. Keltaisista maista tulevia koskee omaehtoinen karanteeni. (Aiemmin oli kerrottu, että keltaisista maista tulevat voivat joutua omaehtoiseen karanteeniin.)

Katso tästä uutisesta, millaisia koronasuosituksia hallitus linjasi torstaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?