Annika Saarikko korkean tautiriskin alueille matkustamisesta: ”Ei ole oikein, että valtiolta saisi korvauksen menetetystä toimeentulosta” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Annika Saarikko korkean tautiriskin alueille matkustamisesta: ”Ei ole oikein, että valtiolta saisi korvauksen menetetystä toimeentulosta”

Ministeri Saarikko otti Facebookissa kantaa kysymykseen ansiomenetyskorvauksista pakkokaranteenin aikana.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko Helsingissä 6. elokuuta 2020.­

12.8. 12:15

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon (kesk) mukaan korkean tautiriskin maihin tietoisesti matkustavien ei tule saada matkan jälkeen valtiolta korvauksia menetetystä toimeentulosta. Saarikko kirjoittaa asiasta Facebook-päivityksessä.

– Koen, ettei ole oikein, että korkean tautiriskin maihin tietoisesti matkustava saisi reissunsa jälkeen valtiolta korvauksen menetystä toimeentulosta pariksi viikoksi. Itse karanteeni sinänsä on oikein ja välttämätön, Saarikko kirjoittaa.

Hän huomauttaa, että hallituksen on käsiteltävä tarkoin kysymystä ansionmenetyskorvauksista pakkokaranteenin ajalta.

– Koronaviruksen leviämisen riskit ovat toistaiseksi painottuneet riskimaista palaaviin matkustajiin. Siksi linjaukset matkustajien testaamisesta ja pakkokaranteenista ovat oikeita ja välttämättömiä – ja ne tehtiin oikea-aikaisesti, Saarikko kirjoittaa.

– Ansionmenetyskorvaukset pakkokaranteenin ajalta tai erityinen kysymys Ruotsin maarajasta on käsiteltävä nyt hallituksen piirissä tarkoin.

Facebook-päivityksessään Saarikko muistuttaa, että se, mitä tapahtuu jatkossa, riippuu meistä jokaisesta.

– Käytös, hygienia ja arkijärki ratkaisevat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?