Öljyn hinta kääntyi nousuun – Saudiyhtiö Aramco arvioi kysynnän kasvavan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Öljyn hinta kääntyi nousuun – Saudiyhtiö Aramco arvioi kysynnän kasvavan

Raakaöljyn hinta on tänään ollut nousussa sijoittajien kysyntäodotusten taas herättyä, kun Yhdysvalloista odotellaan uusia elvytystoimia ja Kiinasta on saatu myönteisiä merkkejä taloudesta.

Aramcon öljytankkeja Saudi-Arabiassa lokakuussa 2019.­

10.8. 11:30

Saudiarabialainen öljy-yhtiö Saudi Aramco arvioi öljyn kysynnän kasvavan loppuvuonna. Saudi Aramcon toimitusjohtaja Amin Nasser kertoi sunnuntaina, että raakaöljyn kulutus on Aasiassa palannut lähes samaan kuin ennen viruksen leviämistä.

Yhdysvalloissa öljynporaus laski alimmilleen 15 vuoteen, kun öljynetsijät luopuvat kasvusuunnitelmistaan ja monet esiintymistä muuttuvat arvottomiksi alhaisen maailman markkinahinnan takia.

Raakaöljyn hinta on liikkunut kesän ajan 40 dollarissa barrelilta. Nyt on jotain merkkejä, että hinta voisi nousta tuosta tasosta. Finanssipalveluyhtiö CMC Marketsin Aasian ja Tyynenmeren alueen päämarkkinastrategi Michael McCarthy arvioi, että kysyntä elpyy odotettua paremmin.

Tilannetta voi hieman muuttaa se, että öljynviejämaiden laajennettu maaryhmittämä Opec+ on lopettamassa joitain tuotantorajoituksia tässä kuussa. McCarthyn mukaan tämä on jo kuitenkin otettu hinnoittelussa huomioon ja markkinoilla arvioidaan talouden elpyvän toisella vuosipuoliskolla.

Lontoossa Pohjanmeren Brent-öljyn lokakuun futuurit olivat kello 10.40 Suomen aikaa kallistuneet 0,9 prosenttia 44,40 dollariin barrelilta.

New Yorkissa WTI-viitelaadun syyskuun futuurit olivat kallistuneet 1,3 prosenttia 41,75 dollariin perjantain 41,22 dollarista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?