HOK-elanto avaa ravintolan koronan keskellä – miljoonainvestointi käyttää raaka-aineinaan kaupan hävikkituotteita - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HOK-Elannolta miljoonainvestointi Helsingin ydinkeskustaan – käyttää tummuneita banaaneja ja vahingoittuneita kasviksia

Happy Farmer pyrkii häviikin hyötykäyttöön, satokausiajatteluun ja ekologisuuteen. Ravintola avataan Helsingin Sokokselle huomenna perjantaina.

Happy Farmerissa pyritään zero waste -ajatteluun.­

6.8. 12:16

Osuuskauppa HOK-Elanto avaa Helsingin keskustaan uuden ravintolakonseptin, jonka tarkoituksena on vähentää alakerran S-marketin ruokahävikkiä. Miljoonainvestoinniksi kuvattu Happy Farmer Coffee Bar & Wine ja Kitchen & Bakery ovat osa uutta Happy Farmer ravintolaperhettä.

Ravintola avataan huomenna perjantaina Helsingin keskustan Sokoksen yhteyteen.

– Tulemme hyödyntämään vahvasti ruokahävikkiä. Alakerran uudistunut S-market on lähin satokausitorimme ja leivomme esimerkiksi itse kaupan tummuneista banaaneista banaanileipää tai pikkelöimme kolhun saaneita kasviksia. Keksimme käyttötapoja raaka-aineille, jotka esteettisesti eivät kauppa-asioinnilla puhuttele kuluttajaa, mutta ovat siitä huolimatta herkullisia. Syntyvän ruokahävikin minimointi sekä hävikkiraaka-aineiden hyödyntäminen on osa jokaista työvuoroa, kertoo Happy Farmerin keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen tiedotteessa.

Annokset tullaan suunnitellaan kotimaiset saatavilla olevat raaka-aineet huomioiden satokauden mukaisesti. Happy Farmer palvelee aamusta iltaan.

Ravintolatoiminnan aloittamisen ohella HOK-Elanto uudisti keskustan ympärivuorokautisen S-marketin osana kaikkien pääkaupunkiseudun S-markettien uudistamista. Uudistuksen myötä Sokoksen S-market sai muun muassa sushipisteen ja isomman, palvelevan ruokatorin.

Ruokahävikin lisäksi Happy Farmer tähtää tiedotteen mukaan vastuullisuuteen ja vähäpäästöisyyteen. Ruokalistoissa painotetaan satokauden kasviksia ja ravintolan käyttämä sähkö tuotetaan uusiutuvilla energiamuodoilla. Kylmälaitteet ovat yrityksen mukaan energiatehokkaampia ja useimmissa niistä käytetään luonnonmukaisia kylmäaineita.

HOK-Elanto omistaa noin 80 ravintolaa ja S-kauppoja pääkaupunkiseudulla. Koronapandemian vuoksi sen ravintolat olivat pitkälti suljettuna keväällä ja henkilökunta siirtyi töihin osuuskaupan ruokakauppoihin.

Henkilökuntaa osuuskaupalla on reilut 6000. HOK-Elanto on S-ryhmän suurin osuuskauppa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?