HS: Korona käänsi muuttoliikkeen – kerro, muutitko sinäkin tänä vuonna pois kaupungin vilskeestä? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Korona käänsi muuttoliikkeen – kerro, muutitko sinäkin tänä vuonna pois kaupungin vilskeestä?

Muuttoliike on kääntynyt toisella vuosineljänneksellä kohti kehyskuntia ja kaupungin läheistä maaseutua. Taloussanomat etsii kaupungista pois muuttanutta haastatteluun

Käänsikö korona muuttoliikkeen pysyvästi vai vain hetkeksi?­

5.8. 18:30

Toisella vuosineljänneksellä muuttoliike kaupungeista taajaan asuttuihin kuntiin ja maaseutumaisiin kuntiin kiihtyi verrattuna viime vuoden vertailujaksoon, kertoo Helsingin Sanomat.

Koronakriisi aiheutti muuttopiikin, jossa kärsijöinä olivat varsinkin isoimmat kaupungit, kuten Helsinki ja Espoo.

Viime vuonna kaupunkimaiset kunnat jäivät tulo- ja lähtömuuton erotusta vertailtaessa jotakuinkin 200 lähtijää tappiolle huhtikuusta kesäkuuhun ulottuvalla ajanjaksolla. Tänä vuonna määrä oli kasvanut 1 600 ihmiseen.

Taajaan asutut kunnat jäivät tänä vuonna 935 henkilöä voitolle, kun vuotta aiemmin muuttovoitto oli ajanjaksolla 255. Maaseutumaiset kunnat jäivät viime vuonna parikymmentä henkilöä tappiolle, mutta nyt muuttovoitto kipusi 681 henkilöön.

HS:n haastatteleman väestötutkija Timo Aron mukaan varsinkin Uudenmaan sulku on saattanut vaikuttaa muuttoliikkeeseen.

– Ne jotka olivat harkinneet muuttamista tai esimerkiksi paluuta kotiseudulleen, saivat tuolloin virtaa päätöksen tueksi, Aro sanoo HS:lle.

Oletko muuttanut tänä vuonna isommasta kaupungista pikkukaupunkiin tai maalle? Etsimme haastateltavaa. Ota yhteyttä jesse.kuparinen@iltasanomat.fi ja kerro, mikä ajoi päätökseen. Millaiseksi elämä on muuttunut ja miksi päädyit muuttamaan juuri nykyiseen kotikuntaasi?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?