HS: Antti Herlin varoittaa suomalaisia netti­huijareista, jotka käyttävät hänen naamaansa petoksissaan – osa menettänyt koko omaisuutensa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Antti Herlin varoittaa suomalaisia netti­huijareista, jotka käyttävät hänen naamaansa petoksissaan – osa menettänyt koko omaisuutensa

Maailman varakkaimpiin kuuluva miljardööri Antti Herlin on nettihuijareiden suosikkihahmo.

Julkaistu: 31.7. 14:19

Useimpiin huijaustapauksiin liittyy Herlinin mukaan kryptovaluutta bitcoin.

Hissiyhtiö Koneen pääomistaja Antti Herlin varoittaa suomalaisia netissä liikuskelevista huijareista, kertoo Helsingin Sanomat.

Herlinin mukaan huijarit markkinoivat kyseenalaisia sijoituskohteitaan esittämällä valheellisesti, että myös Herlin olisi sijoittanut niihin. Useimmissa tapauksissa petoksiin kytkeytyy kryptovaluutta bitcoin.

– Minulle ei koskaan ole tullut mieleenkään sijoittaa senttiäkään bitcoiniin, Herlin toteaa Helsingin Sanomille.

Poliisihallitus kertoi maaliskuussa nettipetosten määrän nousseen Suomessa merkittävästi. Vuonna 2019 poliisille ilmoitettiin yhteensä 35 500 petosta, mikä on 4 200 (13 %) enemmän kuin vuotta aiemmin.

Nettipetoksia oli edellisvuoteen verrattuna yli 2 600 enemmän, joten suurin kasvu tuli verkkorikollisuudesta. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Jyrki Ahon mukaan todelliset luvut ovat paljon suuremmat, sillä kaikista tapauksista ei ilmoiteta poliisille.

Herlin kertoo saaneensa kuluneen kahden vuoden aikana runsaasti yhteydenottoja nettipetoksen uhrien läheisiltä. Osa uhreista on pulittanut huijareille koko omaisuutensa.

Läheiset pyytävät Herliniä vahvistamaan huijatuille, että heidän netissä näkemänsä jutut Herlinin sijoitusvinkeistä eivät pidä paikkaansa.

– Minua harmittaa niiden ihmisten puolesta, jotka lukevat ja uskovat näitä juttuja. He katsovat, että minä ja muut luotettavana pidetyt ihmiset olemme sijoittaneet näihin ja sijoittavat siksi itsekin. Ja sitten he menettävät säästönsä, Herlin sanoo HS:lle.

Herlin huomauttaa, että tavallisesti liian hyvältä kuulostava sijoitus kuulostaa siltä syystä. Matalalla riskillä ei markkinatalouden lakien puitteissa voi saada korkeata tuottoa. Purevin ase väärää tietoa vastaan on miehen mukaan kriittinen medialukutaito.

Maailman rikkaimpiin kuuluva Herlin on myös Sanoma-konsernin suuromistaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?