Tarja oli vähällä ostaa uuden mökin – sitten hän sai idean: ”Alkoi yhden kesän pituinen mökin laajennus­projekti”

Sisustussuunnittelija Tarja Karppinen oli jo käynyt katsomassa uutta mökkiä, kunnes hän keksi, miten saisi tehtyä ahtaaksi käyneestä hirsimökistä isomman.

Tarja Karppinen teetti mökillään muutama vuosi sitten remontin, jossa vanhan hirsimökin kylkeen rakennettiin laajennusosa.

30.7.2020 14:43

Muutama vuosi sitten Tarja Karppinen havahtui siihen, että vanha hirsimökki oli käymässä ahtaaksi.

Hän oli hankkinut sen perheensä kanssa 2000-luvun puolivälissä, mutta vuosien kuluessa perhe oli kasvanut, lapset varttuneet ja saaneet jälkikasvua. Kun kaikki olivat paikalla yhtä aikaa, 45-neliöinen mökki alkoi nopeasti tuntua ahtaalta.

Sisustussuunnittelijana työskentelevä Karppinen harkitsi kokonaan uuden mökin ostamista. Iitissä, lähellä vanhaa mökkiä, myynnissä nimittäin oli kaksi isompaa mökkiä.

Sitten Karppinen sai idean. Hän alkoi selvittää, olisiko vanhan mökin tontilla vielä jäljellä rakennusoikeutta.

– Selvisi, että mökin laajentaminen oli mahdollista. Siitä sitten alkoi yhden kesän pituinen mökin laajennusprojekti, Karppinen kertoo.

Paikallinen urakoitsija ryhtyi remontoimaan. Pian 45-neliöinen mökki laajeni miltei 100-neliöiseksi. Pihalle tehtiin vielä 45-neliöinen ulkoterassi.

– Vanhaan ja pimeään hirsimökkiin saatiin valoa ja lisää tilan tuntua. Laajennusosaan tuli kunnon eteinen, makuuhuone ja keittiö, jotka vanhalla puolella olivat lähinnä nurkkauksissa, Karppinen kertoo.

– Tärkeintä oli, ettei vanhasta mökistä tarvinnut muuttaa isompaan, vaan tilaa saatiin rakentamalla lisää, hän sanoo.

Laajennuksen jälkeen mökin remontoiminen on jatkunut. Kaksi vuotta sitten uusittiin katto ja lattiat sekä kaikki pinnat ja valaistus.

– Seuraavaksi remonttiin on menossa vielä rantasauna, Karppinen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?