Kotimaanmatkailu otti pahasti siipeensä – yhdellä alueella yöpymiset vähenivät peräti 83 prosenttia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kotimaanmatkailu otti pahasti siipeensä – yhdellä alueella yöpymiset vähenivät peräti 83 prosenttia

Uudellamaalla matkailu otti eniten siipeensä, Lapin-matkaajistakin yli puolet yhä puuttuu.

Mies ja koira sateisella Helsingin Kauppatorilla 29. heinäkuuta 2020.

30.7.2020 9:06

Kotimaanmatkailu elpyi selvästi kesäkuussa, mutta ei vielä palannut koronavirusepidemiaa edeltävään tilanteeseen.

Tilastokeskuksen mukaan kotimaisten matkailijoiden yöpymiset Suomen majoitusliikkeissä vähenivät kesäkuussa noin 38 prosenttia vuoden takaisesta. Yöpymisvuorokausia kirjattiin kesäkuulta 1,05 miljoonaa.

Vielä toukokuussa tilanne oli huomattavasti synkempi, sillä tuolloin kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 74 prosenttia vuoden takaisesta. Huhtikuussa laskua oli vielä enemmän, 86 prosenttia.

Kotimaisten ja ulkomaisten matkailijoiden vähentyminen on ollut suhteellisesti suurinta Uudellamaalla, jossa yöpymiset vähenivät kesäkuussa noin 83 prosenttia. Lapissa pudotusta vuotta aiempaan oli 55 prosenttia.

Kaikkiaan majoitusliikkeessä oli kotimaisia ja ulkomaisia yöpymisiä kesäkuussa noin 52 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Virolaiset ahkerimpia Suomen-matkailijoita

Eniten koronaviruskriisi vaikutti ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiin. Ne vähenivät kesäkuussa lähes 93 prosenttia vuoden takaisesta. Yöpymisvuorokausia kirjattiin vain noin 40 000.

Kesäkuun tilanne parani ulkomaanmatkailun osalta vain hivenen, sillä huhti- ja toukokuussa yöpymisvuorokaudet vähentyivät 96 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan Suomeen tuli kesäkuussa eniten matkailijoita Virosta, toiseksi eniten Norjasta. Virolaisille kirjattiin 7 900 yöpymistä, joka on 62 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kiinasta ja Venäjältä matkustettiin Suomeen edelleen hyvin vähän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?