Kullan hinta harppasi ennätyslukemiin, hopea kalleinta seitsemään vuoteen

Kullan ja hopean hinnat ovat nousseet, koska markkinoilla on nyt kysyntää ”turvasatamista”.

22.7.2020 13:39

Kullan hinta liikkuu ennätyskorkealla ja rikkoi eilen vanhan ennätyksensä. Kulta on kallistunut koronapandemian yltyessä, kun sijoittajat ovat etsineet turvasatamia rahoilleen.

Kullan spot-hinta päätyi Lontoossa eilen kaikkien aikojen ennätykseensä 1921 dollariin unssilta. Edellinen ennätys oli vuoden 2011 syyskuulta.

Myös hopean spot-hinta on harpannut korkeimmilleen seitsemään vuoteen.

Koronapandemia on hidastanut talouskasvua, heikentänyt dollaria ja työntänyt reaalikorot Yhdysvalloissa miinukselle. Hallitusten ja keskuspankkien elvytystoimet ovat osaltaan tukeneet jalometallien hintoja. Sopu Euroopan elvytyspaketista käänsi katseet Yhdysvaltain tilanteeseen.

– Kullan tapaan myös hopea on hyötynyt turvasatamien kysynnästä, kirjoittaa Australian Commonwealth Bankin analyytikko Vivek Dhar muistiossaan.

Hopeaa käytetään teollisuustuotteissa kuten aurinkokennoissa. Dhar ennakoi, että hopean kallistuminen voi jatkua. Hopean hintaa heiluttaa paitsi koronatilanne myös toiveet teollisuuden tuotannon elpymisestä ja lisäkysynnästä ja toisaalta huoli tuotannon riittävyydestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?