Nämä ravintoloiden koronarajoitukset päättyvät tänään: aukioloajat, anniskelu ja asiakasmäärät vapautuvat - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nämä ravintoloiden koronarajoitukset päättyvät tänään: aukioloajat, anniskelu ja asiakasmäärät vapautuvat

Ihmisiä terassilla Lasipalatsilla Helsingissä kesäkuussa.

Julkaistu: 13.7. 7:53

Asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikka ja mahdollisuus käsienpesuun.

Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloa, anniskeluaikoja sekä asiakasmääriä koskevat koronarajoitukset päättyvät tänään. Anniskeluaika määräytyy jälleen alkoholilain mukaisesti, eikä ravitsemisliikkeiden aukioloa tai asiakaspaikkamäärää rajoiteta.

Vaikka nämä rajoitukset poistuvat, osa koronavarotoimista jää yhä voimaan. Asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikka ja mahdollisuus käsienpesuun. Tilat ja pinnat on pidettävä puhtaina.

Ravintoloiden ja kahviloiden tulee myös huolehtia riittävästä etäisyydestä asiakkaiden välillä. Lisäksi ravitsemisliikkeiden on jatkossakin annettava asiakkailleen ohjeet toimintatavoista taudin leviämisen estämiseksi.

Ravintoloissa tai kahviloissa on Valtioneuvoston mukaan oltava asiakkaiden nähtävillä suunnitelma siitä, miten liike toteuttaa nämä rajoitukset ja velvoitteet.

Alkoholilain mukaan ravintola voi olla auki läpi vuorokauden ja anniskelua voi jatkaa aamuyhdeksästä aamuneljään.

Tähän päivään asti sallittu aukioloaika on ollut 04–02 ja sallittu anniskeluaika kello 09–01. Asiakkaita on saanut ottaa sisälle ravintolaan enimmillään kolme neljäsosaa ravintolan asiakaspaikoista.

Juttua korjattu kello 10.47. Korjattu tähän mennessä voimassa olleet ravintoloiden aukioloajat sekä anniskeluajat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?