Sähkön myyjästä tulvii ilmoituksia: kuluttajat saaneet sopimuksen, vaikka eivät ole hyväksyneet tarjousta

Sähkönmyyntisopimuksia kaupittelevasta 365 Hankinnasta on tullut runsaasti ilmoituksia kuluttajaneuvontaan ja kuluttaja-asiamiehelle.

9.7.2020 13:11

Sähkösopimuksia puhelimitse myyvästä 365 Hankinnasta on tullut kiihtyvään tahtiin ilmoituksia kuluttajaneuvontaan ja kuluttaja-asiamiehelle, Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo tiedotteessaan.

365 Hankinta kaupittelee sähkönmyyntisopimuksia ja siihen liittyvää sähkönsiirron kilpailuttamista. Ilmoitusten mukaan kuluttajat ovat saaneet sähkönmyyntisopimuksen, vaikka he eivät olisi hyväksyneet puhelimitse esitettyä tarjousta.

Jotkut ovat myös saaneet laskuja perusmaksuista, vaikka heillä on ollut voimassa oleva sähkönmyyntisopimus toisen yhtiön kanssa vaikkapa puolentoista vuoden ajan.

KKV:n tiedotteen mukaan monet eivät ole saaneet ollenkaan sopimusvahvistusta tai se on tullut postitse vasta, kun 14 vuorokauden peruuttamisaika on päättynyt.

Kuluttaja-asiamies on tehnyt yhtiölle selvityspyynnön ja kehottaa kuluttajia tarkkaavaisuuteen, jos kyseiseltä yhtiöltä tulee myyntipuhelu.

Samaan tyyliin on toiminut aiemmin Fi-Nergy, jonka toiminnan kuluttaja-asiamies on vienyt markkinaoikeuden arvioitavaksi.

Kuluttaja-asiamies muistuttaa, että kuluttajalla on oikeus kiistää epäselvissä olosuhteissa syntynyt sähkönmyyntisopimus.

KKV neuvoo kuluttajaa kirjallisesti kiistämään sopimuksen 365 Hankinnalle ja laskuttajana toimivalle Nordfin Capitalille, jos yhtiö ei ole toimittanut sopimusvahvistusta tai se tulee vasta 14 päivän peruuttamisajan jälkeen ja yhtiö alkaa silti laskuttaa. Myös paikalliselle sähköverkkoyhtiölle kannattaa ilmoittaa sopimuksen kiistämisestä, jolloin verkonhaltija ei toteuta myyjänvaihtoa.

Reklamaatio kannattaa säilyttää.

Jos peruuttamisaika on voimassa, kannattaa ilmoittaa yhtiöille, että haluaa peruuttaa sähkönmyyntisopimuksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?