Hankalat jauhelihapaketit saavat Aarnin, 24, epätoivoiseksi – lue esimerkit suomalaisten loputtomista taisteluista pakkausten kanssa: ”Eihän se ikinä aukene siitä” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hankalat jauhelihapaketit saavat Aarnin, 24, epätoivoiseksi – lue esimerkit suomalaisten loputtomista taisteluista pakkausten kanssa: ”Eihän se ikinä aukene siitä”

Julkaistu: 2.7. 14:27

Pakkaus ei millään aukea, vaikka mitä yrittäisi. Tunne on monelle tuttu.

Tamperelaiselle Aarni Halttuselle, 24, erityisesti jauhelihapaketin avaaminen on aina yhtä hankalaa.

Ongelmia tuottaa paketin peittävän suojamuovin avaaminen. Paketin yhdessä kulmassa on repäisysuikale, josta pakkaus olisi tarkoitus saada auki.

– Mutta eihän se ikinä aukene siitä, Halttunen päivittelee.

Halttunen ei muista, että olisi kertaakaan saanut jauhelihaa pois paketista oikeaoppisesti. Pakkauksen avaamisessa onkin yleensä turvauduttava veitseen.

Kamppailu jauhelihapakkauksen kanssa on saanut Halttusen jo epätoivon partaalle.

– Kyllähän se ensimmäinen tunne on, kun se ylimenevä muovi jää käteen, että onhan tämä nyt toivotonta taistoa taivaan valtoja vastaan.

Mies jättää kuitenkin mahdollisuuden sille, että vika ei ehkä olekaan pakkauksessa.

– En saa maitorahkapurkkiakaan auki, joten kyllä ongelma taitaa olla miehessä.

Ilta-Sanomat pyysi lukijoita kertomaan kokemuksiaan vaikeasti avautuvista pakkauksista.

Ja kokemuksiahan löytyi. Artikkelin yhteyteen kertyi yli 400 kommenttia.

– Sähköhammasharjojen jättipakkaukset ovat todella hankalia avattavia. Tarvitaan linkkuveitsi, terävät sakset tai puukko. Sitten edessä on vielä yksittäisen pakkauksen avaaminen. Siinä tarvitaan vastaavat työkalut, mutta pienemmässä koossa. Seuraavaksi tarvitset laastaria, eräs IS:n lukija kommentoi.

– Perinteinen tiiliskiven muotoinen pahvinen litran jäätelöpaketti. Uudelleen suljettavuutta ei paljon auta pakkauksen päässä olevat lärpäkkeet. Paketin kun avaat ja suljet niin sen jälkeen saa mennä suihkuun.

Kahvipaketin avaaminen voi olla joillekin hankalaa.

– Unisena kun kahvipakettia aamulla avaa niin kyllä siinä sumpit lattialle leviää, niin luja liima on joittenkin kahvipussien suulla. Kyllä melkein tekee mieli mennä takasi nukkumaan.

– Ei tarvitse näitä esimerkkejä hakea sen kauempaa, kuin maitopurkeista. Korkki on tehty niin pieneksi, ettei avattaessa synny minkäänlaista vääntömomenttia. Eihän nyt voi olla oikein, että maitopurkin avaamiseen tarvitaan liukupihdit työkalupakista. Itse olen normaalisorminen, en mikään teini, mutta kuitenkin. Kuinka mummot, ja papat saavat maitonsa purkeista?

– Monen lääkkeen läpipainopakkauksesta jää pillerin lisäksi käteen myös pieni metalliympyrä, kun se irtoaa lääkeliuskasta. Jotkut läpipainamiset taas rikkovat alla olevan kapselin tuhannen päreiksi, eli lääkekapseli pitäisikin irrottaa kiskomalla umpeen hitsattu takaluiska irti.

– Saksipakettia avatessa mietin, että olisipa sakset millä avata.

– Pinaattikeitto, joka pahvipakkauksessa. Kymmenkunta vuotta revin pahvista suikaleita, kun ei se jäinen tiiliskivi sieltä lähde. Sitten kuulin, että voi mikrossa sulattaa pahvin kanssa hetken aikaa.

– Pahimpia ovat pakkaukset, jotka koostuvat paksusta muovista, jotka on lämmöllä "niitattu" kaikista reunoistaan kiinni. Esimerkiksi jokin muistitikku saattaa olla tällaisessa pakkauksessa. Saksetkin purevat huonosti näihin ja terävät muovinreunat saavat haavoja aikaan.

Maitotölkin avaaminen saattaa olla hankalaa.

– Muovikorkilla varustetut maito- ym. tölkit. Pienestä korkista ei saa kunnon otetta, pakko leikata saksilla pois koko ylälippa.

Kommenteista löytyi ongelmien lisäksi myös ratkaisuja vaikeisiin tilanteisiin.

– Aukaisen lasisen kurkkupurkin, jossa metallikansi, armeijan lusikkahaarukka-yhdistelmällä. Työnnän lusikkaosan metallikannen alle ja yksinkertaisesti väännän hieman. Kuuluu vieno suhaus, ja jälleen on yksi ongelma vähemmän, eräs lukija kommentoi ja jatkaa:

– Mikäli käytössänne ei ole kuuluisaa armeijan lusikkahaarukka-yhdistelmää, varmaan saman voi tehdä tavallista hieman syvempirakenteisella lusikalla. Tärkeintä on vaan saada jokin vääntävä voima metallikannen ja lasipurkin väliin, kyllä se nälkä tietysti on hyvänä pontimena kekseliäisyydelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?