Nyt pelätään viruksen toista aaltoa: kullan hinta kipuaa taas

Turvasatamana tunnetun kullan hinta on kivunnut samaan aikaan, kun pelot toisesta koronavirusaallosta nostavat päätään. Hintaa nostaa myös Hongkongin tilanne.

22.6.2020 9:24

Kullan hinta on kiivennyt lähelle korkeinta noteeraustaan sitten vuoden 2012. Kurssia nostavat pelot toisesta koronavirusaallosta sekä epävarmuuden lisääntyminen jälleen Hongkongissa.

Kullan hinta on kiivennyt tänä vuonna 15 prosenttia etenkin koronapandemian ja siihen liittyvien valtioiden määräämien rajoitusten vuoksi vuoksi. Aamulla Aasiassa sen spot-hinta ponnahti jopa 0,9 prosenttia ja liikkui 1 758,83 dollarissa unssilta.

Vuoden korkein noteeraus on toukokuun puolivälistä, jolloin unssihinta kävi 1 765,43 dollarissa. Se oli eniten sitten vuoden 2012 lokakuun.

Sijoittajien kiinnostus kultaa kohtaan on jälleen kohonnut, kun koronapandemiatapaukset ovat kasvaneet Yhdysvalloissa, Saksassa ja Australian Victoriassa, jossa viranomaiset tiukensivat jälleen rajoituksiaan.

Kullan hintaa nostavat myös Kiinan julkistamat Hongkongin turvallisuuslain sisältöä koskevat tarkennukset. Markkinoilla ennakoidaan, että ne yllyttävät hongkongilaiset jälleen kaduille osoittamaan mieltään.

Investointipankki Goldman Sachs on arvioinut, että kullan hinta voi kiivetä vielä ennätykselliseen 2 000 dollariin unssilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?