Josefin, 19, yllättyi miten helposti unelmien vuokra-asunto löytyi: ”Fiilis on nyt todella hyvä” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Josefin, 19, yllättyi miten helposti unelmien vuokra-asunto löytyi: ”Fiilis on nyt todella hyvä”

Vuokra-asuntoja on Helsingissä tavallista enemmän tarjolla. Monella uudella opiskelijalla onkin nyt loistotilaisuus saada toiveitaan vastaava asunto tavallista helpommin.

Josefin Lindfors löysi asuntonsa Facebookin vuokra-asuntoryhmän kautta.

12.6.2020 6:40

Toukokuussa Josefin Lindfors sai iloisia uutisia. Hänet oli hyväksytty Hankenin kauppakorkeakouluun suoraan todistusvalinnalla. Tiedon opiskelupaikasta saatuaan tuore ylioppilas ei aikaillut, vaan alkoi heti etsiä itselleen vuokra-asuntoa Helsingistä.

– Ajattelin, että monella muulla on vielä pääsykokeet edessä, joten olen etulyöntiasemassa, Lindfors sanoo.

Opiskelupaikan pääsykokeilla lunastavat saisivat tietää valinnastaan vasta keskellä kesää, joten Lindforsilla oli hyvin aikaa etsiä itselleen sopiva asunto. Nopeus olikin valttia ja unelmien yksiö löytyi Ruoholahdenkadulta aivan Helsingin keskustasta. Reilun 700 euron vuokra ei päätä huimaa ja 24 neliötä riittää hyvin opiskelijan tarpeisiin.

Lindfors selaili ahkerasti vuokrasivuja netistä ja laittoi tuttunsa kyselemään vapaiden asuntojen perään, mutta lopulta hän löysi asuntonsa Facebookin vuokra-asuntoryhmän kautta.

Hänen postauksensa iski oikeaan kultasuoneen: tarjouksia asunnoista tuli jopa 15 ja niistä suurin osa sijaitsi aivan Helsingin keskustassa, kuten Lindfors halusikin.

– Tuli suurena yllätyksenä, kuinka paljon valinnanvaraa lopulta oli.

Josefin Lindfors muuttaa uuteen asuntoonsa elokuussa. – Odotan syksyä jo suurella innolla, hän sanoo.

Vuokra-asuntojen tarjonta on lisääntynyt Helsingissä koronakevään myötä ja monella uudella opiskelijalla onkin nyt loistotilaisuus saada toiveitaan vastaava asunto tavallista helpommin.

Yksi syy tähän on se, että Airbnb-markkinoilta ja muusta väliaikaisvuokrauksesta on siirtynyt asuntoja pitkäaikaisen vuokrauksen puolelle. Myös Lindfors törmäsi ilmiöön, sillä yksi hänelle tarjotuista asunnoista oli ollut aiemmin Airbnb-käytössä. Lopulta hän ei kuitenkaan päätynyt kyseiseen asuntoon.

Lindfors kertoo olevansa helpottunut siitä, kuinka helposti asunto löytyi. Monenlaiset uhkakuvat ehtivät jo pyöriä päässä.

– Olin tosi stressaantunut, että jäisin kokonaan ilman asuntoa tai saisin kämpän tosi kaukaa keskustasta. Fiilis on nyt todella hyvä.

Lindfors muuttaa uuteen asuntoonsa elokuussa. Nyt kesää voi viettää rauhallisin mielin.

– Uusi asunto ja opinnot jännittävät hieman, mutta odotan syksyä jo suurella innolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?