S-bonuksia makaa tileillä 350 miljoonaa euroa – osa ei välttämättä tiedä kertyneistä bonuksistaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

S-bonuksia makaa tileillä 350 miljoonaa euroa – osa ei välttämättä tiedä kertyneistä bonuksistaan

S-ryhmä maksoi bonusta ja muita etuja asiakasomistajilleen keskimäärin 160 euroa viime vuonna.

Julkaistu: 5.6. 10:32

S-Pankki kannustaa etukorttiasiakkaitaan selvittämään, paljonko tilillä on bonusrahaa.

S-Pankin tileillä on koskemattomana asiakasomistajien rahoja 350 miljoonaa euroa.

S-etukortti tai rinnakkaiskortti on 3,8 miljoonalla suomalaisella. Viime vuonna niillä kerättyä bonus- ja muita etuja maksettiin asiakasomistajille keskimäärin 160 euroa. Enimmillään bonuksia on kertynyt asiakasomistajille yli tuhat euroa vuodessa.

Pankki kertoi summasta perjantaina. Sen mukaan säästäjien joukossa on todennäköisesti myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät edes tiedä tilillä odottavista bonusrahoista. Osa asiakkaista säästää tietoisesti tulevaisuuteen tai tiettyä tavoitetta varten siirtämällä bonuksen rahastoon.

Yhteensä S-ryhmä jakoi asiakasomistajaetuina viime vuonna yli 400 miljoonaa euroa.

– Kertynyt bonus maksetaan euroina, mutta moni kuitenkin käyttää S-etukorttia tottumuksesta muistamatta tarkistaa saatikka hyödyntää kertyneitä bonusrahoja, S-ryhmän asiakkuusjohtaja Pekka Litmanen kertoi tiedotteessa.

Bonus kertyy progressiivisesti, eli takaisin maksettava bonusprosentti kasvaa, mitä enemmän ostoksia tekee. Edun maksamista varten jokaiselle asiakasomistajalle avataan liittymisen yhteydessä pankkitili, jolle maksetaan asiakasomistajan omasta ja mahdollisista rinnakkaiskorteista kertyvä bonus kerran kuussa.

Pankki tarjoaa pankkitunnukset edellyttävää mobiilisovellusta, jonka avulla voi tarkistaa saldonsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?