Uudenkaupungin autotehdas lomauttaa – yt-neuvottelut koskevat 1 210 henkilöä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uudenkaupungin autotehdas lomauttaa – yt-neuvottelut koskevat 1 210 henkilöä

Julkaistu: 1.6. 16:17

Koronaviruspandemia on vähentänyt autojen myyntiä ja varjostaa alan markkinanäkymiä maailmanlaajuisesti, minkä vuoksi Uudenkaupungin tehtaan tuotantomäärät ovat laskeneet.

Valmet Automotive aloittaa yhteistoimintaneuvottelut lomautuksista Uudenkaupungin autotehtaalla. Henkilöstöä ei aiota irtisanoa.

Sopeutustarve koskee autotehtaan kaikkia henkilöstöryhmiä, ja on yhtiön tiedotteen mukaan enintään 1080 tehdastyöntekijää ja 130 toimihenkilöä tai ylempää toimihenkilöä.

Yt-neuvotteluissa on tarkoitus neuvotella toistaiseksi voimassa olevista ja joissain tehtävissä määräaikaisista lomautuksista. Tilanne ei koske Salon akkutehdasta.

Valmet Automotive perustelee neuvotteluja tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä. Koronaviruspandemia on vähentänyt autojen myyntiä ja varjostaa alan markkinanäkymiä maailmanlaajuisesti, minkä vuoksi Uudenkaupungin tehtaan tuotantomäärät ovat laskeneet.

Kysynnän kasvuvauhdista ei yhtiön mukaan voida esittää luotettavia arvioita. Uudenkaupungin tehtaan tilauskanta on nyt niin pieni, että loppuvuonna työtä sen perusteella ei riitä kaikille eikä yhtiö usko tilanteen palaavan koronakriisiä edeltävän kaltaiseksi tämän vuoden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?