Helsingin uusi outlet-kylä palailee normaaliin: kävijämäärä selvässä kasvussa pari viikkoa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Helsingin uusi outlet-kylä palailee normaaliin: kävijämäärä selvässä kasvussa pari viikkoa

Helsinki Outlet kuvattuna joulukuussa 2019.

Julkaistu: 22.5. 17:18

Helsinki Outlet ehti varautua koronaviruspandemiaan.

Marraskuussa viiden rakennusvuoden jälkeen ovensa avannut, Vantaalla sijaitseva Helsinki Outlet -ostoskylä on selvinnyt koronaviruspandemiasta harvinaisen hyvin.

Ostoskylän johtaja Johanna Haltia kertoo, että kävijämäärät ovat olleet reilussa kasvussa viimeiset kaksi viikkoa ja tulevaisuuskin näyttää lupaavalta.

– Meillä menee nyt tosi hyvin. Ihmiset ovat vähitellen palaamassa uuteen normaaliin.

Viime viikonloppuna outlet-kylän 40:stä myymälästä 30 oli jo auki. Haltian mukaan loputkin, kolme ravintolaa mukaan luettuna, avataan heti kesäkuun alussa.

Vaatteita Helsinki Outlet -ostoskylän liikkeessä. Outleteissa tuotteet ovat pysyvästi 30-70 prosenttia normaalia halvempia.

Haltian mukaan kävijämääriä selittänee osittain myös se, että Helsinki Outlet ei ole perinteinen kauppakeskus, vaan kylä, jossa jokaiseen liikkeeseen kuljetaan erikseen ulkokautta.

– Kaikki asiakasalueet ovat ulkona ja liikkeisiin kuljetaan ulkoa liukuovista. Asiakkaat ovat antaneet palautetta, että he kokevat tämän turvalliseksi.

Toinen syy pärjäämiselle on se, että Helsinki Outlet osasi varautua pandemiaan, Haltia kertoo.

– Tilanne maailmanlaajuisesti on ollut pysäyttävä ja järkyttävä, mutta meillä on paljon kontakteja Euroopassa. Kuulimme kansainvälisten brändien kautta jo hyvissä ajoin, että epidemia tulee.

– Tiedottaminen vuokralaisille ja muut toimenpiteet aloitettiin heti. Reagointi oli systemaattista ja nopeaa.

Haltia kertoo, että Helsinki Outletin vuosittainen kävijämäärätavoite on 1,5–2 miljoonaa kävijää. Koronavirusepidemian vuoksi siihen ei tänä vuonna päästä.

– En usko, että kahteen miljoonaan päästään. Tavoitetta korjataan tilanteen vaatimalle tasolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?