”Ihmiset ovat alkaneet palata takaisin kauppa­keskuksiin” – Itiksen kävijä­määrä kääntyi nousuun - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

”Ihmiset ovat alkaneet palata takaisin kauppa­keskuksiin” – Itiksen kävijä­määrä kääntyi nousuun

Kauppakeskus Itis Itäkeskuksessa Helsingissä 13. toukokuuta 2020.

Julkaistu: 19.5. 11:16

Kauppakeskuksissa panostetaan nyt hygieniaan.

Koronarajoitusten osittainen purku alkaa jo näkyä kauppakeskusten kävijämäärissä.

Esimerkiksi helsinkiläinen Itis kertoo tiedotteessaan, että viimeksi kuluneen viikon aikana kauppakeskuksessa on käynyt 35 prosenttia enemmän asiakkaita verrattuna viikkoon, jolloin koronavirustilanteen vaikutukset kävijämäärään näkyivät eniten.

– Viime aikoina on selkeästi näkynyt, että ihmiset ovat alkaneet palata takaisin kauppakeskuksiin asioimaan. Liikkeistämme on tällä hetkellä auki noin 80 prosenttia. Supistimme aiemmin hieman aukioloaikojamme, ja nyt seuraamme tilannetta niidenkin osalta, sanoo Itiksen kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén.

Kauppakeskukset panostavat nyt hygieniaan, jotta ostosympäristö olisi mahdollisimman turvallinen asiakkaille ja henkilökunnalle. Jansénin mukaan Itiksessä on otettu ensimmäisten joukossa käyttöön nanoteknologiaan perustuva pinnoite, jolla on käsitelty yleisimmät kosketukselle alttiit pinnat.

Titaanioksidista muodostuvan pinnoitteen kerrotaan hidastavan virusten ja bakteerien leviämistä niiden päästyä mahdolliseen kosketukseen pintojen kanssa. Se muodostaa ihmisille ja ympäristölle vaarattoman näkymättömän kalvon.

– Otamme viruksen leviämisen ehkäisyn erittäin vakavasti. Arvioimme jatkuvasti tilannetta ja kehitämme toimenpiteitä sen mukaisesti: esimerkiksi käsien desinfiointipisteitä lisätään koko ajan kävijämäärien kasvaessa. Itiksessä on rakenteellisesti poikkeuksellisen leveät käytävät, mikä on meille etu turvavälien pitämistä ajatellen, Jansén kommentoi.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?