Työnhakufirma avasi tilastonsa: Koronakriisi pudotti eri ammattien palkkatarjouksia jopa yli 500 euroa

MeetFrank avaa pääsyn reaaliaikaisiin työmarkkinatietoihin.

5.5.2020 8:00

Anonyymi työnhakupalvelu MeetFrank avaa työmarkkinoiden tilanteesta kertovan statistiikkansa julkiseksi tukeakseen työllistymistä epävarmassa taloustilanteessa.

Jatkossa työnhakijat ja rekrytoijat pääsevät käsiksi reaaliaikaisiin tietoihin, jotka kertovat työmarkkinoilla vallitsevasta kysynnästä ja tarjonnasta Suomessa ja muissa MeetFrank-palvelua käyttävissä maissa.

MeetFrank Job Market Insights -työkalun tiedot kertovat, että koronakriisi on saanut yritysten palkkatarjoukset laskuun lähes kaikilla aloilla.

Suomessa tarjoukset laskivat eniten teknisen projektinhallinnan tehtävissä, joissa avoimissa työpaikkailmoituksissa tarjottiin huhtikuussa keskimäärin 3 640 euron palkkaa, kun maaliskuussa tarjous oli noin 4 349 euroa.

Seuraavaksi eniten tarjoukset tippuivat myynnin ja liiketoiminnan kehityksessä, jossa huhtikuussa tarjottiin noin 3 295 euron palkkaa ja maaliskuussa keskimäärin 3 698 euroa, sekä data- ja analytiikka-alalla, jossa huhtikuun tarjoukset olivat keskimäärin 4 034 euroa ja maaliskuussa noin 4 437 euroa.

Ohjelmistosuunnittelijoiden palkkatarjoukset ovat pysyneet vakaina osaajien edelleen kasvavasta kysynnästä huolimatta. Henkilöstöhallinto on ainoa ala, jonka palkkatarjouksissa on nähtävissä nousua, vaikka itse hakijoiden joukossa palkkaodotukset ovat laskeneet merkittävästi.

Tiedot perustuvat yritysten MeetFrank-palvelussa julkaisemien työpaikkailmoituksien palkkatarjouksiin niillä toimialoilla, joissa vertailukelpoista dataa on saatavilla riittävästi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?