Eppu Normaalin yhtiö sai Business Finlandilta tukea 100 000 euroa – reipasta keikkakesää ei vielä ole peruttu

Suomen menestyneimpiin kuuluvan rock-yhtyeen Eppu Normaalin yhtiö sai Business Finlandilta tukea 100 000 euroa. Tukirahat kuittaa Eppu Normaalin muusikoiden omistama yhtiö Akun Tehdas eli virallisesti Aku´s Factory Ltd.

Suomen menestyneimpiin kuuluvan bändin Eppu Normaalin yhtiö sai Business Finlandilta tukea 100 000 euroa.

22.4.2020 13:21

Akun Tehdas sai alkunsa 90-luvun alkupuolella, kun yhtyeen rumpalin Aku Syrjän autotalliin alkoi kasautua runsaasti soittokamoja. Kun bändi oli tauolla, soittovehkeitä vuokrattiin muille alan toimijoille.

Toiminta laajeni, ja aikanaan Ylöjärvelle nousi komea toimitalo, Akun Tehdas. Nykyään siellä on merkittävä av-alan keskittymä. Tehtaalla työskentelee kymmenittäin alan yrityksiä.

Kesän festivaalien ja keikkojen peruuntuminen kirpaisee Akun Tehdasta. Yhtiö kun on monet vuodet hoitanut keikkojen äänentoiston ja valot. Kun keikkoja peruuntuu, kalustoa ja miehistöä ei tarvita.

Eppu Normaalin keikkakalenterissa on tulevalle kesälle merkitty useita keikkoja. Mutta soittaako bändi? Ainakaan Eppujen virallisten sivujen mukaan kesän keikkoja ei ole peruttu.

Eppu Normaalin yhtiö Akun Tehdas teki tuoreimpien tilinpäätöstietojen mukaan vuonna 2018 liikevaihtoa 5,9 miljoonaa euroa. Tulosta syntyi runsaat 300 000 euroa.

Akun Tehtaan hallituksessa istuvat Eppu Normaalin muusikot Aku Syrjä, Mikko Syrjä, Martti Syrjä ja Juha Torvinen. Lisäksi hallituksessa on “kuudes eppu”, keikkamiksaaja ja tekniikkaguru Reijo Hammar. Bändin basisti Sami Ruusukallio ei ole mukana yhtiössä.

Koronasta on ollut Akun Tehtaalle jotain hyötyäkin. Akun Tehdas ja Aito Media synnyttivät ennätysvauhdilla televisioon ohjelmat Kaikki kotona ja Olohuone.

Akun Tehtaan toimitusjohtaja on yhtyeen rumpali Aku Syrjä. IS ei tavoittanut Syrjää kommentoimaan tukiraha-asiaa.

Toinenkin suomalaista rokkimaailmaa lähellä oleva tamperelainen yritys saa Business Finlandilta tukea 100 000 euroa. Kyseessä on muun muassa pr- ja managerointitoimintaa harjoittava ProPromotion. Sen asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Eppu Normaali ja Jonne Aaron.

Hiljakkoin ProPromotion ja Tommi Liimataisen Hype Production löivät hynttyynsä yhteen, ja tuolloin yhtiön asiakaskuntaan liittyi myös Liimataisen “kalakaveri” Katri Helena.

Tommi Liimatainen toi Katri Helenan ProPromotionin asiakkaaksi. Yhtiö sai Business Finlandilta tukea 100 000 euroa.

ProPromotionin liikevaihto vuonna 2019 oli 471 000 euroa. Tulosta viivan alle jäi 24 000 euroa. Yhtiötä johtaa Taija Holm, joka on alan tapahtumissa palkittu moneen kertaan alan parhaana pr- ja markkinointihenkilönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?