Postin toimitusjohtaja sai yritykselleen avustuksen Business Finlandilta – näin hän kommentoi 100 000 euron tukea

Postin toimitusjohtajan Turkka Kuusiston viime vuonna tappiota tehnyt konsulttiyhtiö sai Business Finlandilta täyden koronatuen.

Vuodesta 2016 Postin johtotehtävissä toiminut Turkka Kuusisto nimitettiin yhtiön toimitusjohtajaksi helmikuussa.

| Päivitetty

Postin toimitusjohtajana helmikuussa aloittaneen Turkka Kuusiston omistama konsulttiyritys Idego Consulting on saanut Business Finlandilta 100 000 euron täysimääräisen yritysavustuksen. Avustuksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Business Finlandin avustus on tarkoitettu uusiin kehityshankkeisiin niille yrityksille, joiden toiminta on kärsinyt koronaviruksen takia.

Business Finlandin avustuksia on arvosteltu siitä, että monet selvästi koronan aiheuttamista rajoituksesta pahiten kärsineet eivät ole niitä saaneet. Business Finlandin johtaja Reijo Kankaan mukaan tuki on tarkoitettu koronasta kärsineille yrityksille vain kehityshankkeisiin, jotka ovat niille uusia. Lisäksi hakemuksen tulee olla hyvin perusteltu ja yrityksen talouden kunnossa.

Kuusisto omistaa Idego Consulting -yhtiön yhdessä vaimonsa kanssa, joka toimii myös yrityksen toimitusjohtajana. Yrityksen päätoimialana on liikkeenjohdon konsultointi. Yhtiön tulos putosi vuonna 2016 yli 100 000 eurosta alle 40 000 euroon.

Samana vuonna Kuusisto aloitti Postissa Postipalvelut-liiketoimintaryhmän johtajana sekä johtoryhmän jäsenenä, ja vuodesta 2019 lähtien hän on johtanut Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmää. Idego Consulting taas teki viime vuoden elokuussa päättyneellä tilikaudella 10 000 euron tappion.

Kuusisto nimitettiin viime syksynä Postin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi viime syksynä edeltäjänsä Heikki Malisen eron jälkeen.

Kuusiston mukaan hänen työnsä Postin toimitusjohtajana ei liity mitenkään Idegon toimintaan, eikä hän itse työskentele yrityksessä.

– Idego Consulting Oy on vuonna 2007 perustettu itsenäinen yritys, jonka toimitusjohtaja on puolisoni ja operatiivinen vastuu liiketoiminnasta on hänellä, Kuusisto kertoo Ilta-Sanomille lähettämässään viestissä.

– Vaimollani on oma työura ja hän toimii yrittäjänä tämän yhtiön kautta. Yhtiön liiketoiminta keskittyy työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Kuusisen mukaan Idego on ollut Business Finlandin asiakas vuodesta 2017 lähtien lainarahoituksen muodossa. Nyt yhtiö haki Business Finlandin rahoitustukea, jotta yrityksen kehityshanke voisi jatkua koronatilanteesta huolimatta.

– Kyseessä on Taidan-niminen mobiilisovellus, jota kehitetään työelämän laadun parantamisen tueksi, Kuusisto kertoo.

Päivitys 22.4. klo 9.24: Lisätty Turkka Kuusiston kommentit tuesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?