Yökerhopomo Saulin, 32, työt loppuivat kuin seinään – tänään alkoivat kivityöt Hämeenkadulla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yökerhopomo Saulin, 32, työt loppuivat kuin seinään – tänään alkoivat kivityöt Hämeenkadulla

Korona heitti Sauli Virtasen yökerhotöistä katutasoon kivihommiin.

Julkaistu: 7.4. 15:37

Korona loi yllättävän sivupolun yökerhopäällikön uralle.

Tampereen Hämeenkadulla, keskustorin kupeessa, kirjaimellisesti kadulla, on Sauli Virtasen, 32, uusi työpaikka. Vielä helmikuussa Virtanen pyöritti korttelin päässä Verkatehtaankadulla tamperelaista yökerhoa Viihdemaailma Ilonaa.

Titteli oli ravintolatoimen päällikkö.

Sitten iski koronavirus ja asiakkaat kaikkosivat ravintoloista ja yökerhoista. Pian ne suljettiin kokonaan. Maaliskuun 13. päivänä Noho Partners ilmoitti, että se aloittaa neuvottelut henkilöstönsä lomautuksista. Virtasen lomautus alkoi 31. maaliskuuta ja voi kestää 90 päivää.

Viikko sitten maanantaina Virtanen kävi katkaisemassa yökerhojen tiloista sähköjä ja keräsi avaimia henkilökunnalta.

– Haikea mieli. Itselläni pieni huoli töistä, mutta enemmänkin koko työyhteisöstä, kun kaikki eivät kuulu liittoihin tai kassoihin.

Tänään tiistaina Virtanen puki päälleen uudet työvaatteet, jotka vuokratyöfirma Värväämö oli jo toimittanut kotiin asti, ja alkoi harjoitella ensimmäistä päivää kivetystöiden tekemistä. Maanantaina oli perehdytyspäivä, jossa tutustuttiin työmaahan ja kivimateriaaleihin.

Virtanen on aiemmin ollut leipomo- ja varastotöissä, marjanpoimijana, ja myös rakennustyömailla ja kattotöissä. Ulkotyö on korona-aikana pelkkää plussaa.

Raitiotieallianssi on rakentamassa raitiotien yhteydessä Hämeenkadun kokonaan uusiksi.

– Olen apupoikana kivetysprojektissa. Työ on todella tarkkaa ja näin aluksi tuntuu aika vaikealtakin. Se ei ole niin yksinkertaista kuin miltä näyttää.

– Luulen, että pysyn tahdissa, mutta pitää kyllä kuunnella tarkkaan ohjeita vinkkejä. On kaksi kivityyppiä, joiden päällyste näyttää aika samanlaiselta. Ei esimerkiksi kannata latoa lavallista kiviä katuun ja huomata sitten, että ne olivat vääriä.

Virtanen kertoo tehneensä töitä 14-vuotiaasta lähtien. Oli selvää, että korvaavia töitä pitää etsiä heti. Hän on tehnyt yökerhoissa töitä lähes 15 vuotta eri tehtävissä, 12 vuotta Noholla esimiestehtävissä.

Hän pitää itseään jopa onnekkaana siinä mielessä, että lomautukset tulivat nopeasti ja työtä on vielä tarjolla. Viisivuotiaan lapsen isä Virtanen ei purnaa palkan koosta, sillä rahaa tulee yhtä kaikki enemmän kuin perustyöttömyysturvasta.

Virtanen kuvaa itseään jopa ajoittain rasittavan sosiaaliseksi. Monet myös tuntevat hänet Tampereella työn kautta, jossa tapaa paljon ihmisiä. Virtanen odottaa, että saa keltanokkana myös kuulla ystävällismielistä kuittailua siitä, pärjääkö raskaassa työssä.

– Oli siellä jo vähän sana kiirinyt, että se yökerhoheppu on tulossa tänne töihin.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?