Kulmuni: Yrityksille suunnattu suora tuki nousee miljardiin euroon – ”Viisinkertaistamme yrityksille tulevan tuen” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kulmuni: Yrityksille suunnattu suora tuki nousee miljardiin euroon – ”Viisinkertaistamme yrityksille tulevan tuen”

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk).

Julkaistu: 26.3. 15:42

– Tarkoituksena on, että viisinkertaistamme yrityksille tulevan suoran tuen.

Yrityksille suunnattu suora tuki nousee miljardiin euroon, kertoo valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) STT:lle. Hänen mukaansa rajoitustoimet ovat laajentuneet, minkä takia myös yrityksille suunnatun suoran tuen täytyy olla suurempi.

– Tarkoituksena on, että viisinkertaistamme yrityksille tulevan suoran tuen, koska tilanne on muuttunut hyvin nopeassa ajassa.

Hallitus on tehnyt asiassa yhteistyötä valtiovarainvaliokunnan kanssa. Uutta esitystä valiokunnalle ei ole annettu, vaan valiokunta muokkaa viime perjantaina annettua esitystä. Kulmunin mukaan näin on toimittu, jotta rahat saataisiin mahdollisimman nopeasti liikkeelle.

– Lisätalousarviomenettely veisi aikaa taas ainakin reilun viikon.

– Tämä on hyvin poikkeuksellinen menettely, mutta maassa on poikkeusolot. Poikkeuksellisena aikana täytyy toimia myös ripeästi sekä hyvässä ja tiiviissä yhteistyössä. Olen kiitollinen valtiovarainvaliokunnalle, että pystyimme toiminaan näin, Kulmuni sanoo.

Lisäbudjetti läpi tämän viikon aikana

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta aloitti lisätalousarvioesityksen käsittelyn aiemmin tänään. Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd) kertoi HS:lle, että valiokunnan mietintö valmistuu tänään ja siitä keskustellaan täysistunnossa illalla.

– Äänestykset ehkä menevät huomisen puolelle, Koskinen sanoi.

Hänen mukaansa lisäbudjetti joka tapauksessa saadaan eduskunnan läpi tämän viikon aikana.

Lisää aiheesta