TEM:n tilasto: yt-neuvottelujen määrä synkkeni rajusti – piirissä jo liki 210 000 suomalaista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

TEM:n tilasto: yt-neuvottelujen määrä synkkeni rajusti – piirissä jo liki 210 000 suomalaista

Kuvituskuva.

Julkaistu: 25.3. 16:07

Koronavirustilanteen seurauksena yt-neuvotteluiden piirissä olevien henkilöiden määrä on kasvanut rajusti vain yhdessä päivässä.

Työ- ja elinkeinoministeriön päivittäin julkaisema tilasto koronavirustilanteen vuoksi käynnistyneistä yt-neuvotteluista osoittaa neuvottelutahdin kiihtyneen voimakkaasti eilisestä.

Tänään keskiviikkona julkaistun tiedon mukaan yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä 209 304 henkilöä ja 2249 työnantajaa on ilmoittanut yt-neuvottelujen alkamisesta.

Tiistaisen tiedon mukaan yt-neuvottelujen piirissä oli 158 335 henkilöä ja 1737 työnantajaa on ilmoittanut yt-neuvottelujen alkamisesta.

TEM seuraa tilannetta ja julkaisee päivittäin lukuja lomautettujen ja yt-neuvotteluiden piirissä olevien henkilöiden määrästä.

TEM huomauttaa tiedotteessaan, että TE-toimistojen kirjaamat yt-neuvottelutiedot ovat alustavia. Mahdolliset lomautukset voivat alkaa vaiheittain ja edellyttävät lomautetun henkilön ilmoittautumista työnhakijaksi. Luvuissa ei ole mukana yt-ilmoituksia mahdollisista irtisanomissuunnitelmista.

Luvuissa näkyy vähintään 20 henkilöä työllistävien työnantajien ilmoitukset alkaneista tai alkavista yt-neuvotteluista ympäri maata. Alle 20 henkilöä työllistävien työnantajien ei yhteistoimintalain mukaan tarvitse ilmoittaa harkinnassa olevista lomautuksista TE-toimistolle.

Keskiviikkona uusista lomautuspainotteisista yt-neuvotteiluista ilmoittivat muun muassa Marimekko, Terveystalo, Lehto Group, Ilkka-yhtymä, Postin tytäryhtiö Transval, Metso, Robit, Keskisuomalainen ja Enfo.