Helsingin pörssissä ostosrieha – Ahlstrom kiitää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Helsingin pörssissä ostosrieha – Ahlstrom kiitää

Julkaistu: 25.3. 13:02

Helsingin pörssi on tänään avautunut voimakkaaseen nousuun jo toista päivää peräkkäin.

Sijoittajia innostaa yöllä sovittu Yhdysvaltain jättimäinen koronakriisin elvytyspaketti, vaikka kotimainen uutisvirta koostuu edelleen osinkojen ja ohjeistuksien peruutuksista sekä lomautusilmoituksista.

Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH oli noin kello 11.05 noussut 5,3 prosenttia 7 662,84 pisteeseen ja suurten yhtiöiden OMXH25-indeksi 5,0 prosenttia. Eilen yleisindeksi pongahti 6,4 prosenttia ylöspäin.

Eurooppalaisia osakkeita laajasti seuraava Stoxx Europe 600 -indeksi oli kohonnut samoihin aikoihin 3,9 prosenttia.

Helsingissä kaikki toimialaindeksit olivat ainakin 1,5 prosentin nousussa. Myös kaikki OMXH25-indeksin osakkeet olivat yli puoli prosenttia plussalla. Koko pörssistä miinuksella oli vain kymmenen osaketta.

Vaihtoa oli kertynyt 165 miljoonaa euroa, josta 20 miljoonaa oli verkkolaitevalmistaja Nokiaa. Nokian osake oli kallistunut 2,8 prosenttia 2,83 euroon. Muista vaihdetuimmista energiayhtiö Fortumin kurssi oli noussut 6,5 prosenttia ja vakuutuskonserni Sammon 6,6 prosenttia.

Nousukärjessä oli kuitumateriaalivalmistaja Ahlstrom-Munksjö. Sen osake oli kiskaissut 26,0 prosenttia ylös. Toisin kuin muut yhtiöt Ahlstrom-Munksjö ei perunut tulosohjeistustaan kuluvalle vuodelle vaan kertoi siirtyvänsä neljännesvuosittaiseen tulosohjeistukseen.

Ahlstrom-Munksjö odottaa nyt, että sen vertailukelpoinen käyttökate ensimmäisellä neljänneksellä on korkeampi kuin viime vuonna sen tuotteiden vahvan kysynnän ansiosta. Yhtiö on lisännyt terveydenhuollon ja hengityssuojaimien materiaalien tuotantoa.

Mediayhtiö Ilkka-Yhtymä, rakennusyhtiö Lehto ja terveyspalveluyhtiö Terveystalo kertoivat aloittavansa yt-neuvottelut lomautuksista. Terveystalo yrittää ennen lomautuksia neuvotella tehtävänsiirroista. Lehdon kurssi oli noussut 12,1 prosenttia ja Terveystalon 5,0 prosenttia. Ilkan osakkeella ei oltu käyty kauppaa.

Tulosohjeistuksensa tänään perui Oma Säästöpankki. Osake oli noussut 5,9 prosenttia.

Teräsyhtiö SSAB puolestaan puolittaa osinkoehdotuksensa 0,75 kruunua osakkeelta. Osake oli kohonnut 5,9 prosenttia.

Kolmen tiedotteen hattutempun puolestaan teki Marimekko. Vaate- ja sisustustekstiiliketju perui tulosohjeistuksen ja osinkoehdotuksensa koronakriisin takia. Yhtiö myös kertoi sulkevansa väliaikaisesti myymälöitään ja aloittavansa yt-neuvottelut. Osake oli kirmannut 8,4 prosenttia.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus antoi eilen esityksen eduskunnalle ravintoloiden ja kahviloiden sulkemiseksi toukokuun loppuun asti. Rajoitusten arvioidaan alkavan lauantaina.

Ravintolayhtiö NoHo Partnersin osake oli noussut 7,0 prosenttia, mutta ravintoloille henkilöstöä tarjoava Eezy laskenut 0,1 prosenttia.

Lisää aiheesta