Työmarkkinajärjestöt lähtivät etsimään ratkaisua koronakaaokseen: ”Syytä unohtaa perinteiset asetelmat”

Työmarkkinajärjestöt aikovat tehdä esityksiä hallitukselle toimista, joilla koronakriisin vaikutuksia voitaisiin pehmentää.

Sitoumuksen ovat allekirjoittaneet kaikki keskusjärjestöt. Arkistokuvassa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder (etualalla vas.), EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja Kuntatyönantajien Markku Jalonen. Taustalla STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ja SAK:n Jarkko Eloranta.

16.3.2020 14:25

Työmarkkinajärjestöt etsivät yhdessä ratkaisua koronakriisin talousvaikutusten torjumiseksi, järjestöt kertovat tiedotteessaan.

Työnantajia edustavat Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Kuntatyönantajat KT sekä työntekijäjärjestöt Akava, SAK ja STTK kertovat laativansa lähiaikoina esityksiä toimista, joihin hallituksen toivotaan tarttuvan.

– On tärkeää turvata suomalaisten työpaikat, toimeentulo ja yritykset, ja tuoda sitä kautta hyvinvointia, vakautta ja ennustettavuutta yhteiskuntaan, tiedotteessa sanotaan.

– Korona vaikuttaa vakavasti suomalaiseen yhteiskuntaan ja talouteen. Sen aikana on syytä unohtaa perinteiset asetelmat ja nousta tilanteen yläpuolelle. Nyt on yhteisten ratkaisujen aika.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?