Viro ilmoitti sulkevansa rajansa – näin Tallink Siljan ja Viking Linen risteilyt jatkuvat - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Viro ilmoitti sulkevansa rajansa – näin Tallink Siljan ja Viking Linen risteilyt jatkuvat

Tallink Silja on perunut lähtöjä Ruotsin päästä. Viking Line peruu maanantaista alkaen risteilyt Cinderella-aluksellaan.

Varustamo Tallink Siljan omistama matkustajalaiva Silja Europa Tallinnan satamassa 23. lokakuuta 2019.

15.3.2020 16:44

Valtaosa Tallink Siljan ja Viking Linen laivoista kulkee Suomesta toistaiseksi normaalisti. Kummassakin laivayhtiössä selvitetään parhaillaan, miten Viron päätös sulkea rajansa koronaviruksen vuoksi vaikuttaa lopulta laivaliikenteeseen.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoi STT:lle sunnuntaina aamupäivällä, että yhtiön laivat kulkevat Helsinki–Tallinna- ja Helsinki–Tukholma-reitillä nykytietojen mukaan vielä normaalisti.

Sen sijaan Tallinna–Tukholma-reitin laivojen matkat on peruttu jo lauantaina ja Tukholma–Riika-reitin laivat peruttiin sunnuntaista alkaen. Lähdöt on peruttu Nöjdin mukaan toistaiseksi ja yhtiö ilmoittaa, kun liikennöinti päästään aloittamaan uudelleen.

Tallink Siljan matkoja saa tällä hetkellä siirtää kuluitta myöhempiin ajankohtiin, mutta peruutukset toimivat normaalien ehtojen mukaisesti, Nöjd kertoo.

Viron rajapäätös ei vaikuta Viking XPRS -alukseen

Viron rajapäätöksellä ei ole toistaiseksi vaikutusta Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivän Viking XPRS -aluksen toimintaan, kertoi Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström STT:lle puoliltapäivin sunnuntaina.

Boijer-Svahnströmin mukaan myös yhtiön muut alukset liikennöivät toistaiseksi normaalisti. Poikkeuksena on kuitenkin Viking Cinderella, jonka kaikki risteilyt perutaan maanantaista lähtien.

Laivayhtiö kertoo tiedotteessan, että aluksen kaikki lähdöt perutaan koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi kuukauden ajaksi aina 16. huhtikuuta saakka. Cinderellalle varattuja matkoja voi tästä syystä perua kuluitta tai siirtää.

Cinderella tekee risteilyjä Maarianhaminasta Tukholmaan ja yhtiö kertoo seuraavansa Ruotsin viranomaisten ohjeistuksia tässä tilanteessa.

Viking Line on yhteydessä matkustajiin, joiden matka peruuntuu, tiedotteessa kerrotaan. Yhtiö toivoo, että matkustajat odottavat yhteydenottoa, eivätkä olisi itse yhteydessä jo kuormittuneeseen asiakaspalveluun.

Pallomeren aallot lakkasivat lyömästä

Kummankin yhtiön laivoilla on tehostettu siivoamista jo aiemmin alkuvuonna. Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund kertoo STT:lle, että siivousta on lisätty yhtiön laivoilla jo tammikuusta lähtien.

– Teemme hyvin läheistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja pyrimme tekemään kaiken, mikä tehtävissä on ennaltaehkäisevässä mielessä, hän kertoo.

Mitään sen kummempia suojavarusteita eivät laivojen siivoojat ole joutuneet kummassakaan yhtiössä pukemaan päällensä. Nöjdin mukaan Tallink Siljan laivoilla siivotaan normaaleja olosuhteita enemmän ja kiinnitetään erityistä huomiota pintoihin, joihin asiakkaat koskevat erityisen paljon. Myös muun muassa pallomeret on suljettu kaikilla Tallink Siljan laivoilla.

Huoltovarmuus pyritään takaamaan

Matkustajamäärät ovat laskeneet huomattavasti kummankin yhtiön laivoilla. Matkoja on siirretty myöhempään ajankohtaan ja jossain määrin myös peruttu. Tallink Siljalle ei ollut tullut Nöjdin mukaan juurikaan uusia varauksia viime viikon aikana.

Kummastakin laivayhtiöstä painotetaan, että yhtiöt pyrkivät takaamaan erityisesti rahtiliikenteen toimivuuden.

– Meillä on kaksi rahtilaivaa, niiden liikennöinti halutaan varmasti taata tavalla tai toisella, ihan Suomen ja muidenkin maiden huoltovarmuuden vuoksi, Nöjd kertoi sunnuntaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?