Työnhakupalvelun yllättävä löytö: Tällä alalla maksetaan Suomessa parempaa palkkaa kuin Euroopassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Työnhakupalvelun yllättävä löytö: Tällä alalla maksetaan Suomessa parempaa palkkaa kuin Euroopassa

MeetFrankin statistiikan mukaan ohjelmistosuunnittelijat ovat teknologia-alan halutuimpia työntekijöitä niin Suomessa kuin muualla Euroopassa.

Julkaistu: 10.3. 18:15

Työnhakijoiden keskuudessa suosituimmista työpaikoista maksetaan sen sijaan pienintä palkkaa.

Anonyymin työnhakupalvelun MeetFrankin statistiikka osoittaa, että teknologia-alan osaajille maksetaan Suomessa korkeampaa palkkaa muuhun Eurooppaan verrattuna.

Kilpailu alan työpaikoista on kuitenkin vähäisempää, sillä avointa työpaikkaa hakee selvästi pienempi joukko hakijoita. Työnhakijoiden keskuudessa suosituimmista työpaikoista maksetaan sen sijaan pienintä palkkaa.

Tiedot perustuvat MeetFrankin statistiikkaan, joka kertoo palvelua käyttävien kiinnostuksesta rekisteröityneitä työnhakijoita sekä rekrytoivia yrityksiä kohtaan Suomessa ja muualla Euroopassa.

MeetFrankin statistiikan mukaan ohjelmistosuunnittelijat ovat teknologia-alan halutuimpia työntekijöitä niin Suomessa kuin muualla Euroopassa.

Koodaripula näkyy avoimien työpaikkailmoitusten määrässä, joista jopa 66 prosenttia koskee ohjelmistosuunnittelijan tehtävää. Tehtävään tulevien työpaikkahakemusten määrä on kuitenkin huomattavasti alhaisempi, vain 52 prosenttia kaikista palvelussa tehdyistä hakemuksista.

– Suomi on kasvamassa yhä vahvemmaksi teknologian supermaaksi, jossa innovaatioita syntyy globaalien yritysjättien, eloisan startup-kentän ja kasvavien investointien voimin. Statistiikkamme tukee kehitystä – teknologia-osaajat ovat Suomessa kysyttyjä kuten muuallakin mutta myös palkat ovat selvästi eurooppalaista keskiarvoa korkeampia. Kilpailua on kuitenkin vähemmän kuin EU:ssa keskimäärin, eli ovi aukeaa osaajalle helpommin, kertoo MeetFrankin uusi maajohtaja Martyna Kosmala.

Kilpailu työpaikoista on huomattavista kovempaa markkinointi- ja viestintäalalla, jossa avointa työpaikkaa kohden saapui keskimäärin 30 hakemusta.

Toiseksi suosituimmat ovat muotoiluala sekä myynti ja liiketoiminnan kehitys, joissa hakemuksia oli keskimäärin 15 työpaikkaa kohden.

Työnhakijoiden keskuudessa suosituimmilla aloilla työstä kuitenkin tarjotaan vähemmän palkkaa.

Markkinointi- ja viestintäalan palkkatarjoukset olivat keskimäärin 3417 euroa sekä muotoilualalla 2915 euroa. Korkeinta, keskimäärin 4113 euron palkkaa tarjottiin data- ja analytiikka-alan osaajille ja toiseksi korkeinta 4081 euron palkkaa myynnin ja liiketoiminnan kehityksen ammattilaisille.

Virolaisen startup-yrityksen kehittämän MeetFrank-sovelluksen on ladannut yli 43 000 suomalaista. Marraskuussa 2017 Slush-tapahtumassa lanseeratulla MeetFrankilla on jo yli 300 000 käyttäjää pääosin Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Saksassa.

MeetFrank-sovellus perustuu älykkääseen Frank-nimiseen chatbotiin, joka yhdistää työnhakijat ja työpaikat automaattisesti. Työnhakijalle palvelu on täysin anonyymi – työnantaja saa hakijan tiedot vasta kun hän ilmoittaa olevansa kiinnostunut tehtävästä. Sovellus näyttää myös suoraan työnhakijan profiiliin sopivien työpaikkojen keskipalkan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?