Finnair peruu lennot Milanoon yli kuukaudeksi

Finnair peruu lentonsa Milanoon 9.3.–7.4. Pohjois-Italiassa leviävän koronaviruksen takia.

Finnair peruu lentoja koronavirusepidemian vuoksi.

| Päivitetty

Tämän viikon keskiviikosta sunnuntaihin yhtiö lentää Milanoon kerran päivässä kotiuttaakseen asiakkaitaan.

Tavanomaisesti Finnair lentää Milanoon Italian Lombardiaan kahdesti päivässä.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että lennon peruutusajalle varanneet matkustajat voivat veloituksetta siirtää matkustuspäiväänsä tai saada lentolipun hinnan takaisin. Finnair myös avustaa vaihtoehtoisen reitin etsinnässä, jos matkustajan on päästävä Milanoon peruutusajankohtana.

Finnairin päätöstä edelsi Suomen ulkoministeriön tekemä muutos matkustustiedotteessa. Ministeriö kehottaa suomalaisia välttämään tarpeetonta matkustamista Italian Emilia-Romagnan, Lombardian, Piemonten ja Veneton alueille.

Koronavirusepidemian tilanne on ulkoministeriön mukaan muuttunut viime päivinä ja tartuntariski on suurentunut mainituilla alueilla. Myös muilla alueilla on todettu tartuntatapauksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL muutti niin ikään Italiaa koskevaa ohjeistustaan tiistaina. THL lukee koko Italian kuuluvaksi koronavirusepidemia-alueeseen. Alueeseen kuuluu Italian lisäksi Manner-Kiina, Etelä-Korea ja Iran.

Lentoyhtiö SAS kertoo verkkosivuillaan peruvansa lentonsa Milanoon, Bolognaan, Torinoon ja Venetsiaan keskiviikosta alkaen maaliskuun 16. päivään asti.

Aurinkomatkat hyvittää matkoja Pohjois-Italiaan

Myös matkatoimisto Aurinkomatkat on reagoinut ulkoministeriön matkustustiedotteeseen. Yhtiö kertoo verkkosivuillaan, että Aurinkomatkojen asiakkaat voivat veloituksetta muuttaa tai perua Bolognan, Milanon ja Venetsian kaupunkilomiaan, jotka osuvat huhtikuulle. Toukokuun osalta yhtiö kertoo tekevänsä päätökset maaliskuun lopussa, jolloin se tarkastaa ulkoministeriön silloisen matkustussuosituksen.

TUIn viestinnästä puolestaan kerrotaan, ettei sillä tällä hetkellä ole Pohjois-Italiaan suuntautuvia matkoja. Yhtiön on tarkoitus viedä asiakkaita Ruotsista Venetsiaan seuraavan kerran huhtikuun lopulla.

Huomisesta alkaen tämän viikon loppuun yhtiö lentää Milanoon kerran päivässä kotiuttaakseen asiakkaitaan.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että lennon peruutusajalle varanneet matkustajat voivat veloituksetta siirtää matkustuspäiväänsä tai saada lentolipun hinnan takaisin.

Finnairin päätöstä edelsi ulkoministeriön tekemä muutos matkustustiedotteessa. Ministeriö kehottaa suomalaisia välttämään tarpeetonta matkustamista Emilia-Romagnan, Lombardian, Piemonten ja Veneton alueille. Milano sijaitsee Lombardian alueella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?