Helsingin Kalasatamaan nousee Suomen korkein vuokratalo – SRV myy 31-kerroksisen Kompassin Kojamolle

SRV:n mukaan Kompassin rakentaminen alkaa pääosin maalis–huhtikuussa.

Rakennusyhtiö SRV ja asuntosijoitusyhtiö Kojamo allekirjoittivat 197 miljoonan euron yhteistyösopimuksen vuokra-asuntojen rakentamisesta Helsinkiin ja Espooseen.

Sopimus pitää sisällään yhteensä 6 omakehitteistä asuntokohdetta, joihin valmistuu 676 asuntoa.

Kokonaisuus pitää sisällään Helsingin Kalasatamaan rakennettavan tornitalon Kompassin, johon valmistuu 291 asuntoa. 31-kerroksisesta Kompassista tulee Suomen korkein vuokratalo.

Yllä olevalla videolla esitellään Kalasataman Majakka-tornin 35. kerroksen asuntoa.

Asunnot ovat pääasiassa yksiöitä ja kaksioita. Kohteiden rakentamisen, mukaan lukien tornitalo Kompassi, arvioidaan alkavan pääosin maalis–huhtikuussa urakkasopimusten allekirjoituksen jälkeen.

Sopimukseen sisältyvien kohteiden suunnitellaan valmistuvan vaiheittain vuosina 2021–2022.

Sopimukseen kuuluvien yksittäisten hankkeiden toteutuminen on ehdollinen tavanomaisten kaupan ehtojen täyttymiselle.

– Haluamme tarjota asukkaillemme parhaan asumiskokemuksen ja kehittää parempaa kaupunkiasumista. Kalasataman tornitalo tarjoaa sijainniltaan, palveluiltaan ja profiililtaan ainutlaatuista asumista Helsingin kattojen yllä. Kaikki sopimukseen kuuluvat kohteet sijaitsevat erinomaisilla sijainneilla hyvien kulkuyhteyksien varrella, ja tukevat meitä kannattavan kasvun luomisessa, kertoo Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen tiedotteessa.

Kompassi-tornin lisäksi Kalasatamaan on jo valmistunut SRV:n rakentama Majakka-torni. Lisäksi yhtiö rakentaa myös neljä muuta asuintornia, joiden nimiksi tulee Kapteeni, Luotsi, Loisto ja Kartta. SRV rakentaa myös toimistotorni Horisontin.

Kompassi-tornitalo sijaitsee SRV:n rakentaman kauppakeskus Redin yhteydessä.

SRV kertoi helmikuussa myyvänsä omistuksensa kauppakeskuksesta ja kirjaavansa siitä 71,4 miljoonan euron arvonalennuksen.

Tämä ja muut yhtiön tekemät arvonalennukset painoivat sen operatiivista liikevoittoa huomattavasti.

Tällaiset maisemat aukeavat SRV:n rakentaman Majakka-tornin 35. kerroksen asunnosta.

Operatiivinen liiketulos oli 87,2 miljoonaa euroa tappiolla, kun edellisvuoden operatiivinen liiketulos oli 1,5 miljoonaa euroa voitollinen.

Yhtiö kuitenkin arvioi, että sen operatiivinen liikevoitto paranee tänä vuonna positiiviseksi. Viime vuonna operatiivinen liikevoitto oli 96,8 miljoonaa euroa tappiolla.

SRV kertoo tiedotteessaan, että uudet kohteet kirjataan tilauskantaan arviolta kuluvan vuosipuoliskon aikana sitä mukaa, kun urakkasopimukset kunkin kohteen osalta on allekirjoitettu. Kohteet tuloutuvat yhtiölle vaiheittain vuosien 2020–2022 aikana.

Yhteistyösopimuksen toteutuminen suunnitellusti vapauttaa yhtiön taseesta tonttien sekä Kompassin esirakentamisen laskuttamisen myötä noin 22 miljoonaa jo vuoden 2020 aikana, SRV kertoo.

Omakehitteiset asuntokohteet ovat SRV:n kehittämiä hankkeita, jotka SRV myy sijoittajalle pääosin ennen rakentamisen aloittamista.

– Nyt solmittu yhteistyösopimus on erinomainen jatko SRV:n ja Kojamon väliselle pitkäaikaiselle yhteistyölle, jolla vastataan kasvukeskusten asuntokysyntään, sanoo SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Kim Jolkkonen tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?