Tulosvaroitukset kertovat koronan olevan jo maailmanlaajuinen kriisi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tulosvaroitukset kertovat koronan olevan jo maailmanlaajuinen kriisi

Kansainväliset suuryritykset varoittavat koronavirusepidemian aiheuttamista ylimääräisistä ongelmista.

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö United on perunut kuluvan vuoden tulosennusteensa kokonaan virustilanteen ennakoimattomuuden vuoksi.

25.2.2020 13:25

Uusimmat koronaviruksen vuoksi tulosvaroituksen antaneista suuryrityksistä ovat Mastercard ja United Airlines.

Uusia virustartuntoja on todettu sekä Aasiassa että Euroopassa.

Yhdysvaltalainen luottokorttiyhtiö Mastercard on laskenut arviotaan liikevaihtonsa kasvusta, koska virustartunnat ovat vaikuttaneet asiakkaiden matkustushalukkuuteen. Niin ikään yhdysvaltalainen lentoyhtiö United on perunut kuluvan vuoden tulosennusteensa kokonaan virustilanteen ennakoimattomuuden vuoksi.

Useat asiantuntijat ympäri maailmaa ovat varoittaneet, että uudesta koronaviruksesta voi tulla pandemia, ja etenkin matkailuun keskittyneet yritykset ovat kärsineet tilanteesta. Singapore Airlines ilmoitti viime tiistaina peruvansa lisää lentoja toukokuun loppuun asti. Myös hongkongilainen Cathay Pacific on perunut runsaasti lentoja koronaviruksen vuoksi.

Koronaviruksen aiheuttamat haitat kaikille teollisuudenaloille kasvavat jatkuvasti. Kiinan pysähtyneen teollisuuden vaikutukset ovat näkyneet muun muassa Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Australiassa.

Hollantilainen elektroniikkayhtiö Royal Philips ilmoitti tiistaina, että se odottaa tuloksensa laskevan ensimmäisen kvartaalin aikana, koska yrityksen kuluttajalaitemyynti takkuaa Kiinassa, ja tuotteiden toimitusketju kärsii.

Jo aiemmin Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppasota sai sijoittajat pohtimaan, pitäisikö toimitusketjuja muuttaa paikallisemmiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?