Legendaarinen Lapin Kulta -kolmosolut hävisi yllättäen kauppojen hyllyiltä – yhtiö myöntää lopettaneensa tuotteen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Legendaarinen Lapin Kulta -kolmosolut hävisi yllättäen kauppojen hyllyiltä – yhtiö myöntää lopettaneensa tuotteen

Tavallista Lapin Kulta -kolmosolutta toimitetaan enää isoissa tankeissa ravintoloille huhtikuun loppuun asti. Hartwallin mukaan kuluttajat suosivat nyt vahvempaa Lapin Kultaa sekä gluteenitonta kolmosolutta.

Lapin Kullan tölkkejä ja laatikko.­

24.2.2020 15:39

Hartwall lopettaa Lapin Kullan 4,5-prosenttisen peruslagerin valmistuksen. Kauppoihin sitä ei enää toimiteta, mutta ravintoloihin toimituksia jatketaan isoissa tankeissa vielä huhtikuun loppuun saakka, Hartwallin viestintäpäällikkö Hanni Marin sanoo Taloussanomille.

Taustalla on alkoholilain muuttuminen, joka toi vahvemmat eli niin sanotut nelosoluet päivittäistavarakauppojen hyllyille. 5,2-prosenttisen Lapin Kullan myynnin kasvu on ollut Marinin mukaan suotuisaa.

– Lapin Kullan maku pääsee paremmin oikeuksiinsa 5,2-prosenttisena, ja se on kasvattanut suosiotaan. 4,5-prosenttinen ei ollut enää kuluttajien lempivaihtoehto.

Lapin Kullan etiketti ennen vuotta 1969.­

Myös 4,5-prosenttista Lapin Kultaa valmistetaan edelleen, mutta ainoastaan gluteenittomana luomulagerina. Marinin mukaan myös tämän myynti on noussut vahvasti ja Lapin Kulta -brändissä Hartwall on päättänyt panostaa erityisesti näihin kahteen.

Hän ei tarkenna sitä, millaisista myyntilukujen muutoksista Lapin Kullan nelos- ja kolmosoluissa puhutaan.

– Ne ovat sillä tavalla merkittäviä, että tällainen päätös on tehty.

Lapin Kullan etiketti vuodelta 1980.­

Onko Hartwallin muista oluista tehty vastaavia päätöksiä?

– Tämä päätös koskee Lapin Kultaa, Marin sanoo.

Alkoholilaki muuttui vuonna 2018. Se toi ruokakauppoihin aiempaa vahvemmat oluet ja lonkerot. Aiemmin niitä sai myydä vain Alkoissa.

Lapin Kultaa valmistettiin alun perin Torniossa 1873 perustetussa Lapin Kulta -panimossa. Panimo siirtyi Hartwallin omistukseen vuonna 1980. Tuotanto siirrettiin Torniosta Lahteen 2010.

Hartwallin omistaa nykyisin tanskalainen Royal Unibrew -konserni.

Millaisia muistoja sinulla on Lapin Kullan kolmosoluesta? Ota kantaa kommenttikenttään tai lähetä kuva toimituksen Whatsapp-numeroon 0406609019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?