Markus Selinin ja Jari Komulaisen ravintolayhtiö yrityssaneeraukseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Markus Selinin ja Jari Komulaisen ravintolayhtiö yrityssaneeraukseen

Pincho Nation -ravintoloiden tunnusmerkkinä on sirkustyylinen sisustus. Kuva Helsingin ravintolasta.

Pincho Nation -ravintoloiden tunnusmerkkinä on sirkustyylinen sisustus. Kuva Helsingin ravintolasta.

Julkaistu: 14.2. 17:08

Verottaja hakee Pincho Nation -ravintoloita Suomessa pyörittävää Resta Circus -yhtiötä konkurssiin.

Verohallinto hakee konkurssiin muun muassa elokuvatuottaja Markus Selinin ja sarjayrittäjä Jari Komulaisen perustamaa Resta Circus -yhtiötä. Resta Circus pyörittää Suomessa Pincho Nation -ravintoloita, joiden erikoisuuksiin kuuluu sirkusteemainen sisustus ja annosten tilaaminen puhelinsovelluksella.

Syy Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen viime maanantaina jätettyyn konkurssihakemukseen ovat 63 222,52 euron verovelat.

Yritys voi silti välttää konkurssin, sillä se on aloittamassa saneerausmenettelyn helmikuun alussa. Yhtiön on esitettävä saneerausohjelma viimeistään 4. kesäkuuta.

– Hyvä tahtotila tuntuu tällä yrityksellä olevan, joten asia vaikuttaa sikäli positiiviselta, toteaa yrityksen saneerausselvittäjänä toimiva lakimies Heikki Vesa asianajotoimisto Krogeruksesta.

– Käsittely on kuitenkin niin alkuvaiheessa, etten voi sanoa siitä sen enempää.

Saneerausmenettelyn tarkoituksena on antaa yritykselle mahdollisuus kehittää liiketoiminnan suunnitelma parantamiseen ja veloista selviytymiseen eli saneerausohjelma. Saneerausohjelma luovutetaan käräjäoikeudelle, ja velkojat voivat äänestää sen uskottavuudesta.

Resta Circus Oy perustettiin syyskuussa 2017. Viime vuonna ravintolayhtiö teki 873 000 euron liikevaihdolla yli puoli miljoonaa euroa tappiota. Yrityksellä on viimeisen puolen vuoden ajalta kuusi protestimerkintää, joiden velkasummat vaihtelevat reilusta 4 200 eurosta yli 54 000 euroon. Yhteensä protestimerkintöjen summa viimeiseltä kuudelta kuukaudelta yltää yli 175 000 euroon.

Suomessa Turussa ja Helsingissä sijaitsevat Pincho Nation -ravintolat kuuluvat ruotsalaiseen ketjuun, joka on laajentunut viime vuosina kovaa tahtia Ruotsin ja Suomen lisäksi myös Norjaan, Tanskaan ja Saksaan. Ruotsissa sillä on jo yli 60 ravintolaa. Ravintolaketjun erikoisuuksiin kuuluu muun muassa se, että pöytävaraukset ja tilaukset tehdään puhelinsovelluksella, jolla myös seurataan tilausten valmistumista.

Tuoreimmat osastosta