Uutissuomalainen: Asuntokaupoista ja kiinteistönvälitysliikkeistä ennätysmäärä valituksia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uutissuomalainen: Asuntokaupoista ja kiinteistönvälitysliikkeistä ennätysmäärä valituksia

Asuntokaupoista ja kiinteistönvälitysliikkeistä tehtiin viime vuonna ennätysmäärä valituksia.

Asuntokaupoista ja kiinteistönvälitysliikkeistä tehtiin viime vuonna ennätysmäärä valituksia.

Julkaistu: 14.2. 10:09

Osa kiinteistönvälitysalan toimijoista pitää ongelmallisena, että alan valvonta ja sanktiot eivät kohdistu yksittäisiin välittäjiin vaan kiinteistönvälitysliikkeisiin.

Asuntokaupoista ja kiinteistönvälitysliikkeistä tehtiin viime vuonna enemmän valituksia kuin koskaan aikaisemmin 2010-luvulla, kertoo Uutissuomalainen. Aluehallintovirastoille (avi) ja Kuluttajariitalautakuntaan tehtiin yhteensä 895 asuntokauppoihin liittyvää valitusta. Aveille ilmoituksia tuli 346, Kuluttajariitalautakuntaan 549.

Avit käsittelevät kiinteistönvälitysliikkeisiin liittyviä valituksia. Kuluttajariitalautakunnan valitukset sisältävät välittäjäkauppojen lisäksi muun muassa yksityishenkilöiden väliset asuntokaupat.

Uutissuomalaisen mukaan osa kiinteistönvälitysalan toimijoista pitää ongelmallisena, että alan valvonta ja sanktiot eivät kohdistu yksittäisiin välittäjiin vaan kiinteistönvälitysliikkeisiin.

Käytännössä tällä hetkellä yksittäinen välittäjä saadaan vastuuseen asiattomasta toiminnastaan vain, jos toiminta täyttää rikoksen tunnusmerkit tai laiminlyönti on törkeää.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta