Finnair aloittaa yt-neuvottelut koronavirus­tilanteen vuoksi – piirissä 600 lentäjää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Finnair aloittaa yt-neuvottelut koronavirus­tilanteen vuoksi – piirissä 600 lentäjää

Finnair aloittaa yt-neuvottelut ensi viikon maanantaina.

Finnair aloittaa yt-neuvottelut ensi viikon maanantaina.

Julkaistu: 13.2. 8:07, Päivitetty 13.2. 10:44

Yhtiön viestinnästä kerrotaan IS:lle, että määräaikaiset lomautukset tulisivat toteutuessaan koskemaan kaukoliikennelentäjiä.

Finnair aloittaa yt-neuvottelut ensi viikon maanantaina, kertoo yhtiön mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist IS:lle.

Finnair aloittaa kaukoliikennelentäjiä koskevat yt-neuvottelut koronaviruksen vuoksi, yhtiön viestinnästä kerrotaan. Yhtiö on viruksen vuoksi perunut tällä hetkellä kaikki lentonsa Manner-Kiinaan. Neuvottelut koskevat 600:aa lentäjää, ja ne alkavat ensi maanantaina.

Kaavaillut henkilöstövähennykset johtuvat pituudeltaan arvaamattomasta koronavirustilanteesta, jonka vuoksi lentoja manner-Kiinaan on peruttu. Toteutuessaan henkilöstövähennykset kohdistuvat Tallqvistin mukaan kaukoliikennelentäjiin.

– Tässä on kyse mahdollisista määräaikaisista lomautuksista. Varaudumme siihen, että koronavirustilanne pitkittyy ja vaikuttaa henkilöstöresursseihimme.

YT-neuvottelujen aloittamisesta päätettiin tällä viikolla.

– Neuvottelujen aikana asia varmaan täsmentyy. On vaikea arvioida tässä vaiheessa, miten pitkään koronavirustilanne jatkuu.

– Olemme aloittaneet nämä yt-neuvottelut siltä varalta, että tilanne pitkittyy ja väliaikaisia lomautuksia tarvitaan, kertoo viestintäpäällikkö Simon Barrette STT:lle.

Yt-neuvottelukutsu lähetettiin tiistaina.

Tuoreimmat osastosta